Srijeda, 04 Ožujak 2015 11:11

Jedinstveno postrojavanje povijesnih postrojbi za Grgurevo

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJAVLJEN BOGATI PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA GRADA POŽEGE -

POŽEGA – Bogat program koji će se odvijati u dva tjedna obilježavanja Dana grada Požege i Grgureva, najavili su na tiskovnoj konferenciji požeški gradonačelnik Vedran Neferović i direktorica Turističke zajednice Silvija Podoljak. Naravno za Požežane i brojne goste najatraktivnije postrojavanje, mimohod i pucanje povijesnih postrojbi koje dolaze iz Hrvatske i inozemstva u velikom broju neće izostati, nego će kao jedinstveno biti izvedeno u subotu 14. ožujka, kada se odvija centralni dio proslave.

- U tjednu obilježavanja program je izuzetno bogat. Počinjemo već u subotu 7. ožujka koncertom Vijenca u kazalištu, nastavljamo kroz program sve dane. Svečanu sjednicu imat ćemo u četvrtak 12. ožujka gdje očekujemo puno gostiju, prijatelja grada Požege. U subotu 14. ožujka ćemo tradicionalno kroz grad obaviti mimohod povijesnih postrojbi i kompletno završiti u nedjelju 15. ožujka sa koncertom povodom 10 godina djelovanja KUD-a Požega. Pozivam sve naše sugrađane da aktivno učestvuju u proslavi Dana grada, ne samo u četvrtak kada se po tradiciji očekuje njih veći broj u požeškim vinogradima, nego i da posjete sva ova događanja – pozvao je gradonačelnik Neferović.

- U organizaciji Turističke zajednice održava se u ponedjeljak 09. ožujka predstavljanje turističkog vodiča s kojim dobivamo jednu dodatnu vrijednost za sve naše sugrađane koji žele nešto više naučiti o svom gradu, a naravno i za buduće generacije turističkih vodiča. Pozivamo sve 14. ožujka na smotru koja će krenuti od 11 sati s autobusnog kolodvora i mimohodom doći do Trga sv. Terezije gdje će biti održana smotra. U šetališnoj zoni od 09 – do 14 sati održava se 4. Sajam antikviteta i rukotvorina pa pozivam sve građane da dođu i provedu jedan prekrasan dan u šetališnoj zoni – navela je direktorica Podoljak.

Na 4. Sajam antikviteta u ulici Dragutina Lermana posebno sve Požežane i njihove goste poziva tjednik Kronika požeško-slavonska koji organizira i ovaj sajam u slavljeničke dane grada Požege, a svima pruža priliku da posjete, pogledaju i ponešto kupe od pravih starina, antikviteta, raznih hobističkih artikala i dr.

Tekst/Foto: Vladimir Protić

dan grada jumbo 5