Četvrtak, 18 Srpanj 2013 10:51

Dječji vrtić, gospodarska zona, voda u svaku kuću

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

OPĆINA JAKŠIĆ DOVRŠAVA BITNE OBJEKTE INFRASTRUKTURE  -

 

JAKŠIĆ – U proteklom mandatu izabrana vlast u općini Jakšić u potpunosti je provela sve planirane projekte, što je svakako bio i razlog da su na novim izborima ponovno osvojili vlast. Za naredni mandat planovi su bili ponovno usmjereni prema razvoju komunalne infrastrukture, podizanja standarda života svih stanovnika, ali i planovi na gospodarskom dijelu pokretanjem gospodarske zone.

IMG 5650- Naš plan da dovedemo vodu i kanalizaciju u sva naselja i do svakog doma je jedan od projekata u kojem smo daleko odmakli. U zadnjem razdoblju smo vodu i kanalizaciju doveli u naselja Eminovci, Bertelovci, Radnovac, Rajsavac, te vodu u naselja Treštanovci i Svetinja. Za sva ostala naselja izrađeni su projekti i realizacija ide u narednom vremenu. Raspisan je natječaj za kanalizaciju Treštanovci u vrijednosti 5,2 milijuna kuna, te kanalizacija u novoj ulici u Jakšiću u kojoj se gradi i dječji vrtić – rekao je načelnik općine Ivica Kovačević.

IMG 5664Jedan od većih projekata koji je započet u prošlom mandatu je gradnja Dječjeg vrtića, koji za sada dobro napreduje. – Dječji vrtić imat će kapacitet tri odgojne grupe za 70-ero djece. Vrijednost investicije je 5,7 milijuna kuna. Za ovu godinu smo potpisali ugovor s Presoflex gradnjom u iznosu od 1,3 milijuna kuna jer smo dobili 800 tisuća kuna od Ministarstva regionalnog razvoja a sama općina ulaže 500 tisuća kuna. Trenutno se rade završni zidarski radovi i završetak krovišta, postavljena stolarija i elektroinstalacije te završena fasada. Slijedi nam unutarnje uređenje za koje imamo naznake dobiti sredstva od ministarstva – istakao je načelnik Kovačević.

Planovi za otvaranje gospodarske zone također su već krenuli u realizaciju. - Ovih dana trebamo dobiti potvrdu na glavni projekt gospodarske zone na površini od 16,2 ha. Zbog rješavanja imovinskih odnosa taj posao se malo odužio. Početkom slijedeće godine počeli bi gradnju komunalne infrastrukture. Imamo već nekoliko zainteresiranih ulagača – rekao je načelnik Kovačević, koji za jesen najavljuje i gradnju spomenika hrvatskim braniteljima. Spomenik je planiran duže vremena, ali neki su projekti imali prioritet, a sada je došlo vrijeme i za spomenik. Time bi se i Jakšičani dostojno odužili svojim poginulim braniteljima. Spomenik će biti podignut na zelenim površinama ispred zgrade Općine Jakšić.