Petak, 21 Rujan 2018 10:16

Završena prva faza radova u Domu zdravlja Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

CILJ PROJEKTA PODIZANJE STANDARDA ZDRAVSTVENIH USLUGA -

POŽEGA / VELIKA - Završena je prva faza radova u sklopu višemilijunskog projekta “Dom zdravlja – centar zdravlja” koji ima za cilj poboljšanje zdravstvenog standarda pacijenata i svih drugih korisnika zdravstvenih usluga. Tim povodom je požeško-slavonsku župan Alojz Tomašević sa suradnicima posjetio Dom zdravlja Požeško-slavonske županije te u pratnji obišao prostorije i zgrade kako u Požegi tako i Velikoj gdje su obavljeni radovi u prvoj fazi. 

Ukupna vrijednost projekta je 5,845,777.93 kuna, koji je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 4,968,911.24 kuna, a preostali iznos sufinancira Požeško-slavonska županija. Cilj projekta je unapređenje kvalitete pružanja primarne zdravstvene zaštite na području Požeško-slavonske županije kroz ulaganje u infrastrukturu i opremu pružatelja primarne zdravstvene zaštite u Požeško-slavonskoj županiji, naglasio je ravnatelj Doma zdravlja Marijan Višaticki.

- Ovim projektom iskazali smo brigu za kvalitetu uvjeta života i rada i medicinskih djelatnika i pacijenata. Slijedi nam još puno projekata u zdravstvenim institucijama kojima je Županija osnivač – od Hitne, Opće županijske bolnice i to ponajprije zbog naših građana. Ovdje je utrošeno oko milijun i pol kuna za adaptaciju prostora, a preostala sredstva bit će utrošena za drugu fazu, odnosno, nabavku medicinske opreme kako za Dom zdravlja tako i za osam koncesionara,” rekao je požeško-slavonski župan izražavajući zadovoljstvo završenim radovima.

Ordinacija obiteljske medicine dr. Tihomira Brkića jedna je od onih koje su doživjele adaptaciju, a dr. Brkić nije krio zadovoljstvo boljim uvjetima rada.

- Mogu reći da sam preporođen! Da ste bili ovdje prije dva mjeseca našli biste u sredini ordinacije rupu veličine jednog kvadratnog metra u koju je zapinjala moja radna stolica, a spremačica imala velikih problema prilikom čišćenja ambulante. Tu su i prozori koji su bili vrlo trošni tako da je za jače kiše čak i prokišnjavalo, uglavnom – nimalo ugodno. Zaista, prelijepo je i sad sa zadovoljstvom dolazim raditi u ambulantu,” rekao nam je dr. Brkić.

Svoje zadovoljstvo uređenim prostorijama i ordinacijama izrazili su i djelatnici, medicinsko osoblje i liječnici koji rade u ordinacijama u Požegi, u Vukovarskoj ulici kao i oni u zgradi Doma zdravlja u Velikoj. Svi oni u sklopu ovog projekta, odnosno njegovim nastavkom očekuju i novu opremu koja je u fazi nabave čime će se zaokružiti cjelina projekta i samo još kvalitetnije pružanje zdravstvenih usluga.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska