Četvrtak, 20 Rujan 2018 15:52

Stanovnici Veličke ulice u Kaptolu sigurnije će se kretati novom pješačkom stazom

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ŽUPANIJSKA UPRAVA ZA CESTE TRENUTNO IMA OTVORENO PET GRADILIŠTA NA PROMETNICAMA I PJEŠAČKIM STAZAMA -

KAPTOL – Županijska uprava za ceste Požeško-slavonske županije ima trenutno otvoreno pet gradilišta na rekonstrukciji i sanaciji prometnica i pješačkih staza uz najfrekventnije prometnice. Trenutno jedno od gradilišta je nova pješačka staza u Veličkoj ulici u Kaptolu, koja je dosta prometno opterećena. Tom cestom svakog dana ide i dosta transporta, posebno iz veličkog kamenoloma.
Radove koji su u završnoj fazi obišli su ravnatelj ŽUC-a Mijo Jozak i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. – Ovaj projekt je u planu nakon dobre suradnje i iskazanih potreba lokalne zajednice, a zahvaljujući našem ŽUC-u, napravljen je projekt i krenulo se sa izvođenjem radova. Ovdje imamo veći broj djece koja svakodnevno odlazi u školu i vraća se, ali i ostalih pješaka, koji će dobiti jednu sigurnost u tom prometovanju. Ova pješačka staza duga je 610 metara, ukupne vrijednosti 656 tisuća kuna. Sa ovakvim projektima idemo i dalje uvažavajući potrebe i bolju sigurnost za mještane u svim mjestima na području Požeško-slavonske županije.
- Zadovoljan sam da smo ovdje na gradilištu koja je jedan dio projekta izgradnje pješačkih staza kroz naselje Kaptol, posebno uz ovu županijsku cestu koja je opterećena velikim brojem vozila. Završena je pješačka staza u Vetovačkoj ulici, a uskoro će i ova u Veličkoj ulici. Zahvaljujem županu Tomaševiću i ŽUC-u koji su imali razumijevanja za naše probleme i potrebu sigurnosti naših građana, posebno školske djece. Godinama smo očekivali ove radove i zahvaljujem da se ovo napravilo, a još očekujemo slične radove i izgradnju pješačke staze kroz Požešku ulicu – istakao je načelnik općine Mile Pavičić koji je nazočio obilasku radova na pješačkoj stazi. Načelnik napominje da se na području općine Kaptol provodi još nekoliko projekata, Dom u Češljakovcima, produženje jedne ulice u Češljakovcima koja se upravo asfaltira, izvode se radovi na nerazvrstanoj cesti Novi Bešinci – Bešinci u vrijednosti 500 tisuća kuna koji će riješiti i problem oborinskih voda. Ulaže se i u uređenje društvenog doma u Ramanovcima.
- Do prije nekoliko godina općina je bila podstanar u svom prostoru koji su uredili i održavali, a općinska zgrada je bila u vlasništvu škole, kao i objekti sportskih društava i udruga lovaca i vinogradara, koje su sada odlukom Skupštine županije od nedavno u vlasništvu općine. Mi želimo također da svi prostori koji se nalaze u vlasništvu onih koji nemaju interesa za tim prostorima daju onima koji imaju potrebu, a posebno ako ima interesa za gospodarske djelatnosti – istakao je župan Tomašević u Kaptolu.

Župan Alojz Tomašević obišao je i radove na rekonstrukciji ceste Sesvete - Lakušija, završetku radova na prometnici koja prolazi kroz naselje Jakšić iz pravca Vetova i priključuje se na državnu cestu u centru Jakšića te izgradnju pješačke staze u Ovčarama prema Vetovu.