Srijeda, 19 Rujan 2018 12:05

Rekonstrukcije i sanacije prometnica ŽUC trenutno provodi u pet općina i gradova

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ŽUPANIJSKA UPRAVA ZA CESTE TRENUTNO IMA OTVORENO PET GRADILIŠTA NA PROMETNICAMA I PJEŠAČKIM STAZAMA -

JAKŠIĆ – Županijska uprava za ceste Požeško-slavonske županije ima trenutno otvoreno pet gradilišta na rekonstrukciji i sanaciji prometnica i pješačkih staza uz najfrekventnije prometnice. Trenutno su gradilišta otvorena ili u završnoj fazi radova na području pet općina i gradova.

Radove koji su u završnoj fazi obišli su ravnatelj ŽUC-a Mijo Jozak i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Na sanaciji i presvlačenju dionice vrlo frekventne prometnice u dužini od 1.400 metara kroz naselja Jakšić dočekao ih je i načelnik općine Ivica Kovačević koji je istakao da je ovo i teretno, jako opterećena dionica jer se njome izvlači sav kamen i Kamenoloma Vetovo do Željezničke stanice Jakšić, gdje se pretovara na željeznicu. - Osim velikih količina koje idu na željeznicu ovdje prolazi i sav teret koji ide prema Slavonskom Brodu cestovnim prijevozom, ovo je i cesta po kojoj se s poljoprivrednih površina Kutjeva d.d. izvlače poljoprivredni proizvodi prema Silosu u Požegi, a ni naši OPG-ovi više nisu sitni, nego i oni imaju značajne količine proizvoda u transportu, pa i terete od 25 tona. Važnost ove prometnice koja se spaja s Državnom cestom u središtu Jakšića uvidjele su i Hrvatske ceste koje planiraju rekonstrukciju samog raskrižja s dodavanjem dvaju dodatnih traka koje će olakšati razvrstavanje i protočnost prometa, a izgradit će se i novih parkirališnih mjesta u centru Jakšića.

- Evo ovdje se vidi važnost i kvaliteta posla koji je obavljen od strane ŽUC-a na cesti koja ima veliku važnost za samo mjesto Jakšić. Ovih 1.400 metara uređenog kolnika na prostoru gdje je veliki promet posebno teretnih vozila i kamiona. Kolnik je zbog velikih tereta bio u propadanju te smo donijeli ovu odluku. Ova investicija je preko milijun kuna, a njome dobivaju svi. Sve ovakve problematične pravce razmatramo zajedno s načelnicima i gradonačelnicima i onda zajedno nastojimo riješiti. Već iduće godine i ovaj spoj će biti riješen s državnom cestom te proširen - istakao je župan Alojz Tomašević, koji je obišao i radove na rekonstrukciji ceste Sesvete - Lakušija, završetku radova na desetljećima očekivanoj pješačkoj stazi koja povezuje Ovčare i Vetovo na području grada Kutjevo, te izgradnju nogostupa u Veličkoj ulici na području općine Kaptol.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska