Četvrtak, 20 Rujan 2018 09:48

Izgradnja dugo očekivane pješačke staze za učenike i stanovnike Ovčara prema Vetovu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ŽUPANIJSKA UPRAVA ZA CESTE TRENUTNO IMA OTVORENO PET GRADILIŠTA NA PROMETNICAMA I PJEŠAČKIM STAZAMA -

OVČARE – Županijska uprava za ceste Požeško-slavonske županije ima trenutno otvoreno pet gradilišta na rekonstrukciji i sanaciji prometnica i pješačkih staza uz najfrekventnije prometnice. Trenutno jedno od gradilišta je dugi niz godina očekivana, pješačka staza od naselja Ovčare uz vrlo brzu i frekventnu prometnicu Vetovo - Jakšić. Osim velikih brzina, jer je to otvorena cesta, tom cestom prolaze i veliki broj šlepera i kamiona s teretima iz Kamenoloma Vetovo i sa poljoprivrednih površina Kutjeva d.d. i stotina OPG-ova koji imaju svoje poljoprivredne površine u ovom centralnom dijelu Požeštine.

Radove koji su u završnoj fazi obišli su ravnatelj ŽUC-a Mijo Jozak i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. – Osim županijskih cesta koje gradi ŽUC, ovdje smo na završnim radovima jedne vrlo bitne i važne pješačke staze. Ova staza puno znači upravo mjestu Ovčare iz kojih svakodnevno idu djeca u školu u Vetovo i stanovnici Ovčara u središnje mjesto gdje su im prodavaonice. Sigurnost djece nam je izuzetno važno i zbog toga je ŽUC riješio ovaj problem. Ovdje je izgrađeno 1.000 metara pješačke staze ukupne vrijednosti 650 tisuća kuna. Zahvaljujem se ravnatelju ŽUC-a Miji Jozaku i kutjevačkom gradonačelniku Josipu Budimiru što su zajedničkim snagama prepoznali ovaj problem i riješili ga. Upravo to zajedništvo rezultiralo je i ovakvim projektima – istakao je župan Tomašević.

- Zadovoljan sam što smo zajednički uspjeli realizirati ovaj projekt, kojim nakon pedesetak godina ostvarujemo želju stanovnika Ovčara. Ovo je poveznica i po ovoj pješačkoj stazi svakodnevno će hodati dosta školaraca prema Područnoj školi u Vetovu i natrag u svoje domove. Sigurnost djece će sada biti svakako veća a i povezali smo ova dva mjesta i olakšali im komunikaciju. Zahvaljujem županu Tomaševiću na pripremi ovog projekta koji smo i uspjeli realizirati, te poručujemo građanima da ovi ljudi koji upravljaju županijom drže do svoje riječi, te je sve što smo planirali i realizirali – rekao je kutjevački gradonačelnik Josip Budimir, koji je također obišao završe radove u Ovčarama.

Župan Alojz Tomašević obišao je i radove na rekonstrukciji ceste Sesvete - Lakušija, završetku radova na prometnici koja prolazi kroz naselje Jakšić iz pravca Vetova i priključuje se na državnu cestu u centru Jakšića te izgradnju nogostupa u Veličkoj ulici na području općine Kaptol.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska