Srijeda, 28 Veljača 2018 11:57

Novi vizual uz proslavu „Brda i doline“ budući turistički brand

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GRAD POŽEGA I TURISTIČKA ZAJEDNICA NAJAVILI DOGAĐANJA UZ PROSLAVU DANA GRADA I GRGUREVA -

POŽEGA - Grad Požega i Turistička zajednica grada Požega povodom tradicionalne proslave Dana grada Požega i blagdana Grgureva, te obilježavanja povijesnog dana kada je Požega oslobođena od Osmanlija, priredili su niz manifestacija i priredbi kroz cijeli mjesec ožujak. Događanja i novine oko proslave Dana grada najavili su na tiskovnoj konferenciji požeški gradonačelnik Darko Puljašić i direktorica TZ Silvija Podoljak.

- Za Dan grada pripremili smo novi vizual „Brda i doline“, novi pristup i način obilježavanja. To je ono što imamo jedinstveno u Hrvatskoj, čime se trebamo ponositi i svakako promovirati. Moramo to i komercijalizirati i prodavati našu ponudu, surađivati sa svima, od agencija do vinara, sa svima koji žele Grgurevo plakat 2018sudjelovati da naša turistička ponuda počne doprinositi gradu i u financijskom smislu. Dan grada Požege je danas na nivou top događanja u Hrvatskoj i mi to moramo iskoristiti, dobro prezentirati i privući posjetitelje. Pozivam i sve Požežanke i Požežane da to naše Grgurevo dobro prezentiramo i na kraju od toga napravimo jedan dobar posao. Upravo ova naša brda i doline mi moramo prodati našim gostima – istakao je gradonačelnik Puljašić, koji je po prvi puta najavio i naplaćivanje čaša i etuia po cijeni od 25 kuna, kroz što će se pomoći u organizaciji proslave, ali i dati do znanja da je svima stalo i da cijene ono što grad Požega i TZ čine. Nada se da će to ubrzo biti pravi turistički brand ovog kraja.

Detaljnije o svim događanjima govorila je direktorica Podoljak: - Posebno nam je drago da imamo priliku predstaviti mjesec uistinu sjajnih događaja u kojem slavimo Dan Grada, obilježavajući 12. ožujak povijesnu bitku i oslobođenje od osmanlijske vladavine, pod nazivom „Brda i doline“ za Dan Grada Požege, a koji se događa na požeškim brdima. Najzanimljivije za Požežane i njihove goste svakako će biti u subotu 10. ožujka kada nas očekuje mimohod povijesnih postrojbi ulicama grada od 11 sati i smotra povijesnih postrojbi od 11,30 sati na Trgu sv. Terezije Avilske. Nakon toga od 13 sati na povijesnoj lokaciji, na prostorima vinogradarske kuće obitelji Jurković, Vujnović i Bauer uz degustaciju domaćih vina, rakija, gastro specijaliteta i naravno druženje uz tamburaše. Program počinje od 13 sati na sve tri lokacije. Inače, šetnja Požeškom gorom udaljena je 3.600 m ili sat i pol pješačenja. Sve navedeno popratit će pucanje iz Grgurevskog topa, posjetu naših gostiju povijesnih postrojbi, fotografiranje na pojedinim lokacijama i nagradnu igru za sve posjetitelje. Sve navedeno moći ćete obići pješice što preporučamo radi pravog doživljaja Grgureva.

Službena proslava održat će se na sam dan 12. ožujka u ponedjeljak. Polaganjem vijenaca na Groblju sv. Ilije, kod Spomen križa hrvatskim braniteljima u 9 sati, polaganjem vijenaca na Trgu 123. brigade u 9,15 sati. Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Požege održat će se u Gradskom kazalištu od 11 sati, na kojoj će biti dodijeljena i javna priznanja Dana grada Požega.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska