Srijeda, 20 Prosinac 2017 15:59

Pleternički proračun najveći do sada iznosi 72,5 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA PLETERNICE -

PLETERNICA – Treća sjednica Gradskog vijeća grada Pleternice donijela je 17 točaka dnevnog reda, ali i odluku o prihvaćanju najvećeg do sada Proračuna, koji je „težak“ čak 72,5 milijuna kuna.

Većinom glasova usvojen je i drugi Rebalans proračuna koji je proračun za 2017. godinu povećao na 30,6 milijuna kuna. Osnovni izvorni proračun grada Pleternice koji se kreće iznad 6 milijuna kuna, ponovno je oplemenjen brojnim projektima koji se provode na području grada Pleternica.

Većinom glasova vijećnika usvojen je i Proračun za 2018. godinu, koji je moramo istaknuti najveći do sada, i iznosi 72,5 milijuna kuna. Najveća stavka proračuna i u 2018. godini je stavka pomoći i projekata koji se sufinanciraju iz EU i fondova ministarstva, a planirana je u iznosu od 42 milijuna kuna. Grad Pleternica planirao je provođenje još nekoliko projekata, a da bi im prošla aplikacija i prijava, projekt mora biti planiran u Proračunu, na prihodovnoj i rashodovnoj strani.

Usvojene su i odluke o porezima u gradu Pleternici, zaključak o obavljenoj reviziji financijskog poslovanja grada Pleternice, novi socijalni program koji planira i povećanje sredstava za svako novorođeno dijete.

Oporbeni vijećnici uglavnom nisu prihvaćali točke dnevnog reda, pa nisu prihvatili ni plan i program poticaja za gospodarstvo, što je svakako pozitivan dio budućeg proračuna.