Srijeda, 20 Prosinac 2017 09:49

Gradonačelnica Jozić: Kroz radove na projektima mi stalno potičemo zapošljavanje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KREĆE NOVI PROJEKT U GRADU PLETERNICI: E-INKUBATOR -

PLETERNICA – U samom središtu Pleternice uz zgradu Gradske uprave, otvara se uskoro još jedno u nizu gradilišta. Potpisan je ugovor i kreće izgradnja e-inkubatora, ukupne vrijednosti projekta od 8,3 milijuna kuna. Uz grad Pleternicu partner na projektu je grad Kutjevo i Poduzetnički centar Pleternica. Projekt je sufinanciran s 93 posto sredstvima Ministarstva gospodarstva poduzetništva i obrta.

 - Zadovoljstvo mi je da naše domaće tvrtke dobivaju poslove jer to jamči zapošljavanje i ostanak mladih ljudi u Požeško-slavonskoj županiji koji zasigurno svoja radna mjesta traže i kroz sektor građevine. Svi projekti koje radimo u konačnici dovode i do povećanja broja zaposlenih pa će i ovaj projekt zasigurno djelovati na povećanje broja zaposlenih i povećanje broja tvrtki - rekla je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice prije potpisivanja ugovora izgradnje e-inkubatora naglašavajući kako će se s radovima početi čim to dopuste vremenske prilike te da se završetak očekuje do kraja 2018. godine.

Projekt će traje 24 mjeseca a cilj je izgraditi infrastrukturu kroz koju će se razviti nove usluge, prvenstveno u IT sektoru, koji je najbrže rastući sektor u svijetu.  U prvoj fazi izgradit će se inkubator od 417 kvadratnih metara površine, gdje će biti smješteno 11 ureda, četiri box ureda za pružanje raznih usluga gospodarstvenicima, dvije videokonferencijske dvorane, virtualna recepcija, arhiva, skladišni prostor i kuhinja. Inkubator će biti opremljen modernom opremom i projekt će biti samoodrživ kroz udruživanje malih i srednjih poduzeća.