Petak, 09 Prosinac 2016 15:17

Ova županija traži ulaganja u poljoprivredu, ruralni razvoj i prometno povezivanje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PREDSJEDNIK VLADE RH ANDREJ PLENKOVIĆ U POSJETU POŽEŠKO-SLAVONSKOJ ŽUPANIJI -

POŽEGA – Grad Požegu i Požeško-slavonsku županiju u radnom posjetu obišao je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, a u zgradi Županije sastao se s požeško-slavonskim županom Alojzom Tomaševićem, požeškim gradonačelnikom Vedranom Neferovićem i saborskim zastupnikom HDZ-a Franjom Lucićem. Premijer Plenković dobio je saznanja o planovima i projektima Požeško-slavonske županije u cjelini, ali i pojedinačno o projektima općina i gradova te prioritetne kapitalne projekte koji imaju veliki značaj za ovu županiju. IMG 4077
- Interes ove Vlade i naglasak je stavljen na Slavoniju a prioriteti su demografska pitanja, nova radna mjesta, ulaganja u poljoprivredu, regionalni i ruralni razvoj, kvalitetnije prometno povezivanje koje je posebno izraženo u požeško-slavonskoj županiji. Smatram da je to jedan od ključnih ciljeva razvoja u slijedećim godinama i radu moje Vlade. Iz prve ruke sam čuo koji su to projekti, od poduzetničkog inkubatora u gradu Požega, muzeja, škola i čitav niz projekata koji će Požegu i cijelu zlatnu dolinu čine atraktivnim za turističku ponudu, uz vinske ceste i poznate vinarije. IMG 4082Na taj način ovaj dio dobiva prioritet i Vlada će uz maksimalnu potporu nastojati pomoći da se kvalitetni projekti, adekvatno i financiraju, što uz europska sredstva, što uz angažmane hrvatske Vlade – istakao je premijer Plenković, koji se nakon županije uputio u prostorije HDZ-a požeško-slavonske županije gdje je imamo sastanak s članovima ŽO HDZ-a. Zbog poplava koje su nekoliko godina pravile velike štete, Plenković je dao podršku izgradnji akumulacije u Kamenskoj kojom bi se upravljalo bujičnim i poplavnim vodama u Zlatnoj dolini.
Zadovoljan sastankom bio je i Franjo Lucić, posebno zbog gospodarskih pitanja i dobivanja podrške za brzu cestu kojom bi se Požeština spojila na autocestu te akumulacija Kamenska. Posebno su značajni najveći projekti koji se realiziraju u gradu Požegi kao najvećem mjestu županije. – Danas se neće razgovarati o tenzijama koje su u GO HDZ-a grad Požega. IMG 4102Mi kao najveća stranka ćemo to rješavati iza svojih zatvorenih vrata, no ja tu ne vidim neke velike probleme, to je potrebno prije svega malo više razumijevanja – istakao je Lucić, koji kaže da županija ima spremne sve projekte i sa građevinskim dozvolama, te se čekaju natječaji. Županija je spremna povući velike novce za svoj razvoj.

Tekst/foto: Vladimir Protić