Četvrtak, 08 Prosinac 2016 17:18

HDZ je bio i ostat će jedinstven

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PREDSJEDNIK GO HDZ GRADA POŽEGA DARKO PULJAŠIĆ I 14 ČLANOVA ODRŽALI TISKOVNU KONFERENCIJU -

POŽEGA – Predsjednik GO HDZ grada Požege Darko Puljašić i 14 članova GO održali su tiskovnu konferenciju na kojoj je naglasak dan na jedinstvenosti stranke, koja će i ostati jedinstvena, a sve probleme ubuduće rješavat će sami unutar stranke. na odbora na današnjoj konferenciji za IMG 3979novinare naglasio je kako je požeški HDZ i dalje jedinstven. Iako se desio incident kada se u jednom trenutku nije znalo tko je pravi predsjednik Kluba HDZ-a na Gradskom vijeću grada Požega, Puljašić je povlačenje svoga poteza opravdao s time da je tema na Gradskom vijeću – Proračun grada Požega za 2017. godinu bila previše ozbiljna točka da se ne donese, te je samo za taj puta prepustio da Klub HDZ-a vodi Ante Šolić. Izrazio je svoje zadovoljstvo što je tada rebalans i proračun usvojen, a moguća unutarstranačka neslaganja pripisao samo medijskim nagađanjima.

- Priče o rušenju proračuna nisu bile istinite a gradonačelnik grada Požega ima podršku HDZ-a. Nitko od nas nema pravo staviti svoj osobni interes ili ponos ispred interesa građana koje zastupamo i programa koji HDZ provodi – istakao je Darko Puljašić, te dodao da je ono što je na Gradskom vijeću tražio SDP licemjerje i jeftini populizam te podcjenjivanje sugrađana. – Zašto IMG 3977referendum nisu tražili kada su pravili cirkus u Baškoj, kada su gradili knjižnicu, muzej, glazbenu školu i mnoge druge odluke koje su pale na teret ovoj vlasti koja ih je uspješno i efikasno rješavala. Naravno, uz jedno vremensko razdoblje od dvije godine za vrijeme vladavine SDP-ove vlade isti taj SDP požeški debelo pomogao da se raskinu već potpisani ugovori o sufinanciranju i pomaganju te time najbolje govore tko su i što su. Oni su stranka kojoj su europski fondovi i natječaji nešto nepotrebno – rekao je Puljašić, koji je pri tome i branio Ured za europske integracije koji je za ovo vrijeme privukao 22 milijuna kuna europskih novaca a što je još bitnije za buduće razdoblje su pripremili projekata za 85 milijuna kuna. SDP u svoje vrijeme do 2013. godine nije niti znao što su europski projekti. 

- Mladi tim koji upravlja ovim gradom je tim HDZ-e koja ga je iznjedrila, koja ga je postavila i koja će u svibnju na lokalnim izborima pobijediti u prvom krugu premoćno - istakao je odlučno Puljašić, koji je i opravdao neke od članova GO HDZ-a koji nisu došli ne zbog neslaganja i drugačijeg razmišljanja, nego što su bili zauzeti radnim ili drugim obvezama.