Ponedjeljak, 04 Siječanj 2016 19:06

Zdravko Ronko o dječjem odmaralištu Baška prije tematske sjednice Gradskog vijeća

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAHUKTAVA SE TEMA O NAŠEM ODMARALIŠTU NA KRKU: ZDRAVKO RONKO NA TISKOVNOJ O ODMARALIŠTU BAŠKA -

POŽEGA – Iako je za dan kasnije predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić sazvao tematsku sjednicu Gradskog vijeća grada Požega, svoju tiskovnu sazvao je Zdravko Ronko, pravdajući se da na vijeću nema šanse izreći i obrazložiti svoje stavove. Smatra da će na toj sjednici biti „makljaža u balkanskoj krčmi“ pa će ju eventualno pogledati sa strane. Obrazložio je i povijest Baške od 2005. kada je i sam bio uključen u zbivanja oko ovog dječjeg odmarališta i to ocijenio čistim kao sunce.

- Što je 2013. godine nakon promjene vlasti mešetario Neferović, s kim i u kakve je mutne aranžmane ulazio dok su mu lojtre držali Smolčić i Balog mi ne znamo, ali smo uvjereni kako to jedino mogu rasvijetliti nadležne institucije, a ne tematske sjednice i referendumi što bi „otpisanima“ trebalo poslužiti samo za „unutarmafijaški obračun“ i zato to neće proći. Naime, nakon najnovijeg „zakonitog zapošljavanja“ Božićeve supruge Danijele u „Tekiji“, Neferović se osjetio jakim, s dovoljnim brojem kupljenih ruku i bez dotadašnjih koalicijskih partnera, pa ih je otjerao od valova jer su i tako dobili previše – Balogu je po mjeri izmišljeno radno mjesto, a Smolčiću dano mjesto predsjednika GV, predsjednika NO Komunalac kao i „zakonito zapošljavanje“ supruge Jasmine u Komunalcu. Upravo je zahvaljujući vijećniku Božiću „osnaženi“ Neferović i odlučio sav plijen od Baške zadržati za sebe i to odraditi „iza leđa“ nezajažljivim partnerima – kaže Ronko te nastavlja.

- Neferović dakle, za svoju „poznatu mecenu“ sada raspisuje i desetogodišnji natječaj za zakup odmarališta u Baški, određuje objavu u Glasu Slavonije, određuje početnu cijenu zakupa koja nema veze ni s osnovnom matematičkom operacijom množenja, a kamo li s pameću, čak je omogućio i uvid u objekt odmarališta zainteresiranim zakupcima 29. prosinca u trajanju od čak 1sat - i zamislite, senzibiliziran kakav već je za bolesnu djecu, vrtićarce, osnovnoškolce, mlade, umirovljenike, udruge i klubove odredio je u natječaju da za njih više nema srpnja i kolovoza, već lipanj i rujan i to samo po jedan tjedan u mjesecu, neodređujući čak ni broj djece i umirovljenika, iako je do sada to bilo ugovoreno za 160-tero djece i 30 umirovljenika, a kamoli da je utvrdio cijenu pansiona koja je do sada iznosila 1.200 kuna za deset dana. Također suprotno dosadašnjem ugovoru u kojem je bilo određeno da zakupac nema prava na povrat uloženog u objekt u ovom novokomponiranom natječaju za zakup uglazbio je odredbu kako će za vrijednost uloženih radova zakupnik biti oslobođen plaćanja zakupnine.

I eto nam „burne i snažne“ reakcije - Smolčić saziva tematsku sjednicu – ne bude li i koalicijski dvojac omastio brkove – natječaj će se poništiti, protivno „prijete“ referendumom – dodaje Ronko koji najavljuje da će se SDP zauzeti za nešto drugo.

- Potaknuti nadležne institucije, poglavito USKOK da nastave tamo gdje su stali vezano za Neferovića i partnere pri falsificiranju Odluka, Zaključaka i Ugovora o davanju na korištenje i upravljanje Dječjeg odmarališta u Baški ŽKK „Požega“, za zlouporabe i otuđivanja službenog pečata Grada Požege, zaobilaženja stručnih službi i pismohrane Grada Požege, obmane i prijevare Ureda državne uprave Primorsko-goranske županije, potom i vijećnika u Gradskom vijeću Grada Požege kao i da pokrenu postupke vezano za najnovije namještanje natječaja kojemu je cilj bio mutež i lova u mutežu – zaključuje Ronko na tiskovnoj konferenciji.

Tekst: Vladimir Protić Foto: arhivska fotografija