Utorak, 29 Prosinac 2015 14:22

Smolčić traži tematsku sjednicu Gradskog vijeća i rješenje za sudbinu odmarališta Baška

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NEZAVISNA LISTA NINE SMOLČIĆA PROTIVI SE DAVANJU DJEČJEG ODMARALIŠTA U BAŠKOJ U KONCESIJU NA 10 GODINA  -

POŽEGA – Na temu raspolaganja gradskom imovinom, s posebnim osvrtom na upravo objavljeni Natječaj za davanje Dječjeg odmarališta Baška na koncesiju od 10 godina, obratio se na tiskovnoj konferenciji predsjednik Gradskog vijeća Požega Nino Smolčić i vijećnik s nezavisne liste Kazimir Balog. Smolčić je izrazio i svoje iznenađenje objavom natječaja 24. prosinca, jer o tome nije razgovarao s gradonačelnikom niti u jednoj prilici.

 - Stoga tražim Tematsku sjednicu Gradskog vijeća s jednim zaključkom, da se Odmaralište u Baškoj vrati Požežanima. Upravljanje odmaralištem mora se vratiti pod upravljanje grada, s svaka dalja inicijativa da se odmaralište daje u zakup pravnim i fizičkim osobama se odbacuje. Zakup ili tiha privatizacija je bio model SDP-ove vlasti na čelu s gradonačelnikom Ronkom 2011. godine kada je odmaralište dano u zakup na 5 godina. Taj ugovor izlazi za 5 mjeseci, a i tada ja kao vijećnik, ali i vijećnici HDZ-a smo glasali protiv toga. Taj ugovor je došao na osudu javnosti, a sada 5 godina kasnije gradonačelnik želi nakon jedne loše odluke bivšeg gradonačelnika, donijeti jednu lošu odluku – ističe Nino Smolčić, koji smatra da danas imamo sigurno bolje znanje i resurse da se upravlja tim odmaralištem. Iako se govori požeško odmaralište tamo već godinama nema Požežana nego turista iz cijele Europe, a već godinama nije ni dječje odmaralište.

 - Ja sam za tu odluku saznao nakon održavanja sjednice Povjerenstva i smatram da ako postoje ljudi koji zajednički donose odluke da sam trebao znati i još neki nezavisni vijećnici za tu odluku. Ovim potezom gradonačelnik je pokazao svoju namjeru i sada je vrijeme na moj potez, da kao predsjednik Gradskog vijeća sazovem, 2. tematsku sjednicu s temom Odmaralište u Baškoj. Očekujem prijedloge svih vijećnika i ostalih klubova vijećnika – kaže Smolčić, koji očekuje da gradonačelnik Neferović u međuvremenu poništi objavljeni natječaj. Predložit će da se odmaralište vrati gradu, te da se napravi projekt korištenja odmarališta tijekom cijele godine, posebno djeci, umirovljenicima, sportskim djelatnicima, djeci osnovnih škola za Školu u prirodi, djecu s posebnim potrebama i komercijalnom korištenju. Posebno ga zanima kako će glasati klub SDP-a koji je bio prije pet godina „za“, te klub HDZ-a koji je prije pet godina bio protiv. Nezavisna lista Nine Smolčića će glasati „protiv“. Ako gradsko vijeće donese odluku da se postupi po natječaju i dade Baška na koncesiju, Smolčić najavljuje referendum za sve građane Požege po tom pitanju. Uvjeren je da oni koji potpišu odluku o davanju odmarališta Baška u koncesiju nemaju što tražiti na slijedećim lokalnim izborima.