Ponedjeljak, 04 Siječanj 2016 19:13

Smolčić: "Ronko želi izbjeći ovu temu jer je u nju umočen preko glave"

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

REAGIRANJE NINE SMOLČIĆA, PREDSJEDNIKA GRADSKOG VIJEĆA GRADA POŽEGA NA TISKOVNU KONFERENCIJU ZDRAVKA RONKA -

POŽEGA - Ubrzo nakon održane tiskovne konferencije Zdravka Ronka, na njegove navode reagirao je Nino Smolčić, predsjednik Gradskog vijeća grada Požega.

- Svojom tiskovnom gosp. Ronko dokazuje da više nije samo nervozan, nego i više od toga jer želim na jasan način kroz tematsku sjednicu raspraviti što i kako dalje sa požeškim odmaralištem. Kakve su njegove namjere pokazao je prije 5 godina kada je odmaralište dao u zakup bez natječaja, bez kune naknade, a za isto su mu bile potrebne 2 sjednice Gradskog vijeća jer na prvoj nije uspio svoje vijećnike uvjeriti u svoju iskrenu i poštenu namjeru.

Cijeli svoj mandat od 12 godina imao je dovoljno vremena pokazati kako odgovorno upravljati odmaralištem, a ne ga poput neželjenog djeteta davati malo jednima, malo drugima. Ako je već i Požeški sportski savez dobro upravljao odmaralištem, kako kaže Ronko, zašto im je onda to upravljanje i oduzeo.

Svojim prijedlogom zaključka, koji sam uputio vijećnicima, jasno dajem na znanje da želim da Grad Požega upravlja tim odmaralištem, da ga se vrati na korištenje djeci, đacima, umirovljenicima, sportašima, ukratko Požežanima, a ne da ga i dalje dajemo drugima na upravljanje.

Što se tiče dolaska ili ne dolaska Ronka ili sdp-a na sjednicu dajem jasnu poruku kako u slučaju da oni ne dođu na tematsku sjednicu i pobjegnu od rasprave da ću srušiti kvorum i sazvati novu sjednicu za neki drugi dan, a građanima pročitati imena vijećnika koji ne žele jasno reći svoj prijedlog i stav.

Jasno je da Ronko želi izbjeći ovu temu jer je sa ugovorima i aneksima koje je potpisivao umočen preko glave, i sada podvija rep i želi izbjeći raspravu, a dokaz tomu je i njegov izostanak sa sjednice gdje se o ovoj temi već raspravljalo.

Ako Ronko želi još tematskih sjednica možemo održati tematsku sjednicu i po pitanju prostora u Lermanovoj 4 jer je pokazao da mu je više stalo do stranačke, nego gradske imovine no vjerujem da bi izostao i sa te sjednice. Tematska sjednica održat će se 05. siječnja 2016. godine u 16 sati, stoji u reagiranju koje potpisuje Nino Smolčić.

Tekst: Vladimir Protić Foto: arhivska fotografija