Ponedjeljak, 21 Prosinac 2015 22:05

Zajedništvo HDZ-a je pokazalo najbolje rezultate do sada

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

TRADICIONALNI BOŽIĆNI DOMJENAK ORGANIZIRAO ŽUPANIJSKI I POŽEŠKI HDZ -

POŽEGA – U prostorijama stranke Županijski odbor HDZ-a i Gradski odbor HDZ-a Požega organizirali su tradicionalno okupljanje i božićni domjenak za sve stranačke čelnike. Sve okupljene pozdravio je kao domaćin predsjednik GO Požega, Ante Šolić, zahvaljujući svim općinskim, gradskim i županijskoj organizaciji HDZ-a na dobroj suradnji tijekom godine. - To zajedništvo se treba nastaviti, jer daje rezultate. Mi u to vjerujemo, u najgorem vremenu pokazali smo da smo jaki.

Posebno svim članovima požeškog GO zahvalio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, sa svojim zamjenicima, Mario Pilonom i Darkom Puljašićem, a posebno predsjednicima Temeljnih ogranaka HDZ-a s kojima je surađivao protekle dvije i pol godine. – U idućoj godini vjerujemo da ćemo biti još uspješniji, još uporniji, još vredniji, sa više realiziranog, vjerujem da će nam 2016. biti bolja nego ova godina.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević smatra da se ova godina odradila na najbolji mogući način. – Uz sve poteškoće i probleme, reorganizirali smo se i konsolidirali, učinili sve da bi se životni standard koliko, toliko na ovim prostorima dizao, učinili sve da mladi ne odlaze u svijet. Na proteklim izborima odradili smo puno posla i ostvarili ovaj uspjeh, a nadamo se da će ova slijedeće godina biti bolja.

Kako se upravo vratio s Predsjedništva HDZ-a u središnjici, predsjednik ŽO HDZ-a Franjo Lucić je objavio u kojem smjeru su išli pregovori s Mostom i koji su zaključci donijeti. – Mi kao najveća i ozbiljna stranka ovo druženje priređujemo iz poštovanja prema vama. Bez ljudi, članova ali i simpatizera, gospodarstvenika koji godinama daju potporu HDZ-u na kraju godine želimo se zahvaliti. Ovdje u Požeško-slavonskoj županiji ponosni smo što smo u ovoj godini ostvarili jedan od najboljih rezultata u Hrvatskoj, što je u ovoj teškoj i mučnoj situaciji, pokazatelj našeg jedinstva i zajedništva. Nadam se da ćemo i u budućnosti ići istim putem, iznjedriti još bolje rezultate – rekao je Lucić, te posebno zahvalio Mladeži HDZ-a na čijim krilima su i postignuti dobri rezultati.

HDZ je donio odluku da koalicija s SDP-om nije ostvariva
- Bez obzira koliko željeli ostati u igri mi smo rekli svoje razmišljanje, koalicija s SDP-om nije ostvariva. Želimo ostati u igri samo s Mostom, hoćemo prihvatiti njihov program, ali im istovremeno kažemo da mi imamo daleko bolji program, daleko bolje reforme, daleko bolji gospodarski i poljoprivredni program i ne vidimo razloga zašto ne žele razgovarati s HDZ-om. Ne želimo da nas guraju u vlast gdje je istovremeno i SDP, jer smo svjedoci da je ta stranka u četiri godine nanijela veliku štetu. Nisu bili za reforme a sada ih odjednom Most prihvaća, a nama poručuju ako niste za trojnu vlast HDZ izbacujemo iz igre.

HDZ je dao jasnu poruku da želi ostati u igri ali samo isključivo s MOstom jer tri godine radi na programu reformi.- Mi postavljamo pitanje Mostu, neka se odluče hoće li ići s HDZ-om ili sa SDP-om. Vidjeli ste sami kakvi su komentari Podolnjaka koji kaže „oni nisu prihvatili ono što mi nudimo i mi nastavljamo dalje s SDP-om“, dok mu drugi odgovaraju da nisu još ni pročitali sve što HDZ nudi u svom odgovoru. U Mostu se događaju određena previranja i zato nije ništa isključeno do sutra. Sutra će predsjednica primit sve tri strane i moguće je do sutra još svašta. Mi smo jasno rekli, poštujemo reforme, ali istovremeno nećemo ući u igre da obnašamo vlast zbog fotelja sa onima koji nas proglašavaju fašistima, lopovima i kriminalcima. Svoj ponos ne damo pogaziti kroz nikakve fotelje i interese jer to u ovom trenutku HDZ ne interesira. Ne trebamo žaliti ako ne budemo u Vladi jer ovo vjerojatno neće dugo trajati, jer ova Vlada je interesna, samo fotelje. Da vidite samo ugovore koje je Most pripremio, uzmi ili ostavi, nema pitanja. Zamislite 15 ljudi a ovdje ozbiljna stranka sa preko 200 tisuća članova. Zbog toga smo rekli ne, a oni će snositi odgovornost kada ne budu postignuti rezultati.

Tekst/foto: Vladimir Protić