Ponedjeljak, 07 Prosinac 2015 21:42

REAGIRANJEM NA REAGIRANJE: Zašto je nestalo dječje igralište na Sajmištu (4)

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

OTVORENO PISMO GOSPODINU NINI SMOLČIĆU I ANTI ŠOLIĆU  -

Smatrali smo Vas koliko toliko pristojnim gospodinom, no svojim ste prošlotjednim izjavama dokazali suprotno jer ste demantirali sami sebe. Slažemo se da su pokretači inicijative za igralište na Sajmištu bila djeca koju ste Vi poslali da skupljaju potpise po ulicama Sajmišta. S djecom smo razgovarali i mi, te smo im pojasnili da je gradnja igrališta na Sajmištu već u planu i ne ovisi o ishodu peticije i skupljenim potpisima. Iznosim samo istinu i činjenice koje vide svi građani Sajmišta, a Vi svoju zločestoću  ostavite za sebe i svoj uži politički krug.

Gospodine Smolčiću, dobro znamo da ste Vi otac dvoje djece i da će gospodin gradonačelnik uskoro postati otac, stoga želim Vašoj djeci i budućem djetetu gospodina gradonačelnika svu sreću ovoga svijeta. Međutim, neodgovornim političkim potezom uspjeli ste uništiti tu istu sreću ostaloj djeci na Sajmištu. Rušenju igrališta je svjedočilo desetak djece između 7 i 10 godina, a među njima su bili i naša djeca i unuci,  koji su se kući vratili vidno uznemireni i uplakani. Gospodine Smolčiću, da li smo trebali djecu poslati Vama da im Vi osobno kažete da se igralište ruši zbog remećenja javnog reda i mira i prigovora dvije nezadovoljne obitelji iz Ulice kneza Domagoja? Provedite anketu među građanima te ulice  pa  ćete vidjeti komu smeta igralište. Zašto niste uzrok buke otklonili skidanjem oplate oko igrališta i spuštanjem mreže do umjetne trave? Vjerujem da bi tim rješenjem djeca i građani ulice bili zadovoljni, a igralište bi ostalo u funkciji. Ne spominjite nam inspekciju jer puno toga Vi trebate srušiti, ali niste srušili ništa osim dječjeg igrališta na Sajmištu za koje nije trebala građevinska dozvola, dok za jedina dva poteza kojima ste pokušali pokazati da nešto radite (dva parkirališna prostora) građevinsku dozvolu niste ni imali, iako je zakonom bila propisana.

Gospodine Šoliću, osim Vašeg politikanstva u  grubom izvrtanju činjenica, ne vidimo razloga zbog kojeg nas prozivate, jer mi niti jednom riječju nismo uvrijedili građane Vidovaca i Dervišage. Činjenica je da ste djeci ukrali igralište. Uspješni menadžeri to ne rade, a obzirom da to niste, drukčije se  nije niti očekivalo od Vas.

Izražavamo i žaljenje što niste namjerno ili nenamjerno, napisano pravilno i pročitali,  stoga tumačite na način koji vam se čini ili koji vam odgovora.

Spominjete „laboratorij spletki“ gospodina Ronka, no potpuno je jasno zbog čega gospodina Ronka kontinuirano prozivate. Gospodin Ronko je postavio ljestvicu svoga rada vrlo visoko, a ona je za Vas nedostižna.Za nas je istina i korektnost sastavni dio života pa vas stoga molimo da u svojim izjavama budete korektniji te da se ne služite iskrivljavanjem činjenica i upućivanjem prijetnji – stoji u priopćenju koje potpisuje Gojko Nenadović i Martina Vlašić.

Tekst/foto: Vladimir Protić