Četvrtak, 03 Prosinac 2015 17:21

Smolčić šokiran iznesenim neistinama

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

REAGIRANJE NA SDP-ovu TISKOVNU KONFERENCIJU POSLAO JE I NINO SMOČIĆ, PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA POŽEGA -

Razočaran sam tiskovnom koju su priredili pojedini članovi SDP-a, pogotovo kada je riječ o ljudima koji me osobno poznaju, a spremni su javno iznositi stvari za koje znaju da su neistinite, a sve u cilju obmanjivanja javnosti.

Činjenica je da se uoči prošlih izbora za mjesne odbore postavilo spomenuto Mini Pich igralište. Ističem da je na istom prostoru igralište već 50 godina, a u sklopu istoga i nogometno. Mini Pich igralište na Livadama nikada niti jedna inicijativa mladih nije tražila, nego je traženo igralište na prostoru Sajmišta, tj. u Ulici Grgura Ninskog. Činjenica je da pokretače inicijative, ni prije, niti poslije nitko nije pozvao na razgovor, niti iste saslušao, nego je isti objekt u svrhu izbora užurbano postavljen.

Iako mi se to želi imputirati točno je da nikada nisam bio protiv izgradnje bilo kojeg igrališta pa ni ovoga na prostoru Livada, niti sam bio za uklanjanje, a niti sam šutio ili prešućivao, nego baš suprotno tražio sam načina da se isti objekt očuva. Prvi napravljeni malogonometni turnir upravo je bio u mojoj organizaciji što jasno govori o mom zadovoljstvu.

Poštovani gosp. Nenadoviću, susjedu, pa zar bi netko mogao i povjerovati u vašu zločestu konstrukciju da bi ja, koji imam dvoje maloljetne djece ili gradonačelnik, koji očekuje dijete, mogli biti za rušenje igrališta, a po pitanju istih objekata smo uložili značajnih sredstava od naših sugrađana. Još jednom to odlučno odbacujem.

Kako je objekt iznenada i bez sve zakonske pripreme postavljen (isto vidljivo iz Rješenja) problemi su počeli vrlo brzo, već istoga tjedna kada je i postavljeno.

Osobno sam razgovarao s ljudima koji žive u blizini Mini Pich igrališta, ljudima koji su negodovali zbog postavljanja takvog objekta, postavljenog bez njihove suglasnosti. Održan je i sastanak sa nezadovoljnim građanima i predstavnicima mjesnog odbora i na razne se načine pokušavalo održati taj sportski objekt na navedenom mjestu.

Ne vjerujući da će inspekcija naložiti da se objekt morati ukloniti čak se izvršila i sanacija dijelova konstrukcije kako bi se stvarala manja buka, no dio susjeda je bio nezadovoljan s takvim objektom i načinom na koji je postavljen i nije bio spreman dalje raditi kompromise, a kada je došlo Rješenje od građevinske inspekcije da je Grad isti objekt dužan ukloniti, ili će ga ukloniti inspekcija o trošku grada, više ništa drugo nije bilo moguće.

Važno je naglasiti da u Mjesnom odboru Orljava mandat kroz koaliciju obnašaju članovi moje nezavisne liste i SDP-a, te pozivam i pitam svog prijatelja i susjeda, gospodina Gojka Nenadovića gdje je bio kada je trebalo razgovarati s građevinskim inspektorom ili nezadovoljnim susjedima, nego sada pokušava krivnju pripisati nekom drugom, a ljudima iz SDP-a koji su, bez želje za politiziranjem i ovako niskim blaćenjem,se zahvaljujem što su uložili trud i iskrenu želju da pokušaju iznaći rješenje na dobrobit svih. U svom, toliko nepoštenom i nekorektnom obraćanju, prozvan sam i da sam, između ostalog, sebi pripisao zasluge za postavljanjem „ležećih policajaca“ - uspornika. Svi koji barem malo prate moje djelovanje znaju da sam uvijek bio i da ću uvijek biti protiv „ležećih policajaca“ i takvog načina „pravljenja reda“ po gradskim prometnicama.

Tekst: Vladimir Protić Foto: arhivska fotografija (Vladimir Protić)