Četvrtak, 12 Studeni 2015 15:20

Panenić traži ispriku ili sankcije HDZ-a ili dalje nema suradnje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TOMISLAV PANENIĆ IZ MOSTA OŠTRO REAGIRAO NA ISTUPE HDZ-ova FRANJE LUCIĆA I PROZIVANJE „BIRAČI GDJE VAM JE BILA PAMET“ -

POŽEGA – Na svom statusu na Facebooku Tomislav Panenić, izabrani zastupnik u 5. Izbornoj jedinici s liste Mosta, koalicije nezavisnih lista oštro je reagirao na izjave predsjednika ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije Franje Lucića, također izabranog saborskog zastupnika u 5. Izbornoj jedinici. On je IMG 6484postavio pitanje Franji Luciću gdje je njemu pamet pa da tako proziva svoje birače, na takav šerifski način, te doveo u pitanje i dalju suradnju Mosta i HDZ-a ako ne bude sankcija protiv Lucića.

Svoju izjavu potvrdio je i u Požegi, gdje je došao na poziv medija.

- Izjava gosp. Lucića je svakako bila neprimjerena prema glasačima i žiteljima Požeško-slavonske županije, jer govoriti „Gdje im je bila pamet“, to je jedno od najnižih oblika rušenja osobnosti. Vjerujem da onda svi koji su dali svoj glas za druge opcije koje nisu HDZ-ove, on njih omalovažava. ja sam htio ukazati da Lucić čini grešku i to u neprimjerenom trenutku. Moji glasači, a dobio sam i niz poruka od njih, očekivali su da netko treba reći da je to neprimjereno i da se to ne bi smjelo događati – kaže Panenić, koji očekuje i neke sankcije protiv Lucića koje ostavlja njegovoj stranci.

- Mislim da takve izjave ne bi trebale proći bez moralnih sankcija, a očekujem i da se on ispriča. Ako njegova stranka nebi reagirala, to je znak da se to podupire. Ako budemo nastavili na taj način, ja mogu poručiti Luciću i toj gospodi koja su bila kraj njega na toj press konferenciji, ako je to mandat koji je došao meni ili mom kolegi Mišiću, ako će to zaustaviti sve ove projekte, ja ću ga rado dati da oni raspolažu s njim. Oni trebaju obećati da će ti svi projekti biti realizirani.

IMG 6478Mi bi se svi trebali povezati iz ove izborne jedinice i doprinijeti razvoju ove tri županije, kaže Panenić, kojemu će biti izuzetno teško sjesti s čovjekom koji podcjenjuje svoje ljude i birače koji su i njemu dali povjerenje. - On je taj koji treba povući ručnu kočnicu i vratiti na stanje da možemo surađivati i dalje.

O izbacivanju Drage Prgometa iz Mosta

- Odluka je donesena od strane nacionalnog vijeća Mosta, a rekao bih da individualizam koji mi njegujemo je svakako prednost. Međutim ne želimo da netko vodi individualne razgovore, pregovore, koji trebaju dovesti do nečega što je očekivanje, formiranje buduće vlasti u kojemu Most mora doprinijeti svojim promjenama. Ja ostajem čvrsto uz Most. Preživio sam više takvih situacija i mislim da odlazak jednog ili par osoba naštetiti. osobno nisam da dolazimo do ponovljenih izbora i zato sam za pregovore do rješenja koje će zastupati stavove Mosta. Ja osobno sam za opciju koju će donijeti većina. Svi mi možda imamo neku svoju preferenciju, zato i je ovaj potez Prgometa problematičan – rekao je Panenić u Požegi.

Tekst/foto/video: Vladimir Protić

Medij