Srijeda, 18 Studeni 2015 12:04

HDZ je najjača stranka u gradu Požegi

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ANTE ŠOLIĆ IZ POŽEŠKOG HDZ ZADOVOLJAN IZBORNIM REZULTATIMA -

POŽEGA – Gradski odbor HDZ-a Požega istakao je svoje zadovoljstvo izuzetno dobrim rezultatima koje su polučili na proteklim izborima, koji su pokazali kontinuitet jakosti i stalnog rasta HDZ-a.

- Izbori su protekli u zakonskim okvirima i čekali smo službenu objavu DIP-a prije obraćanja našim biračima. Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om je osvojila 48 biračkih mjesta 5.407 glasova, a Koalicija Hrvatska raste predvođena SDP-om osvojila je 4.781 glas. Ako usporedimo rezultate HDZ-a i SDP-a možemo zaključiti da je HDZ osvojio 623 glasa više od SDP-a. Ovo je jako bitno, jer smo mi podigli izlaznost u gradu Požegi za 8%, i sa ovih 623 glasa mi bi u lokalnoj razini imali 11 vijećnika u Gradskom vijeću grada Požega. Postignutim rezultatima smo apsolutno zadovoljni, jer HDZ je najjača stranka u gradu Požegi, što su pokazali i izbori za EU parlament i predsjednički izbori, a sada i parlamentarni izbori. To znači da smo praktički dotukli SDP u gradu Požegi i gospodina Zdravka Ronka, koji je prezentirao rezultate kao gubitnik, ali iskazao kao gubitak od samo 4% - istakao je Ante Šolić, predsjednik HDZ-a grada Požega, koji se zahvalio svim članovima HDZ-a, simpatizerima, koalicijskim partnerima i svim glasačima koji su ukazali povjerenje Domoljubnoj koaliciji koju je predvodila HDZ. GO HDZ-a znat će to poštovati.

- Ovaj rezultat trenutno u gradu Požegi od lokalnih, pa do ovih parlamentarnih izbora je rezultat rada gradske organizacije. Zahvaljujem se svim građanima Požege koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su dali potporu Domoljubnoj koaliciji i HDZ-u. Svojim radom mi ćemo opravdati to povjerenje do slijedeće godine, učiniti sve ono što smo obećali do slijedećih lokalnih izbora i zaslužiti ponovno povjerenje građana – istakao je Vedran Neferović, potpredsjednik HDZ-a grada Požega i požeški gradonačelnik.

Tekst/foto: Vladimir Protić