Četvrtak, 29 Listopad 2015 14:43

Užar i Puač: “Želimo vratiti vjeru građana u politiku“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OPORBENE VIJEĆNICE POŽEŠKOG GRADSKOG VIJEĆA -

POŽEGA - Građani zapravo ignoriraju činjenicu da im jako puno toga ovisi o lokalnoj politici. Građani često puta zaboravljaju koliko svakodnevno ovise o lokalnoj politici. Od toga hoće li djeca imati autobusno stajalište, hoće li biti postavljena signalizacija oko škola, koja će djeci svakodnevni odlazak u školu učiniti još sigurnijim, do toga kako uvesti e-dnevnike, dobiti kanalizaciju ili sufinancirati studentima prijevoz u obliku jedne povratne karte mjesečno od mjesta studiranja do kuće - istaknuto na tiskovnoj konferenciji koju su održale vijećnice oporbe u Gradskom vijeću Grada Požege Marija Užar i Tamara Puač.

- Politika je rad za opće dobro. Rad za svoju lokalnu zajednicu. I male stvari danas, mijenjaju svijet sutra. Uzmimo samo mrežu na Sportsko-rekreacijskom centru, iza gola na glavnom igralištu. Mjesecima smo pričali, vi ste poštovani novinari prenosili tu priču i postalo je evidentno da ta mreža nije nečiji hir, da je zapravo ta mreža nužna - rekla je Puač navodeći upravo male primjere koje gradska vlas ne ispunjava.

- Ono u što očekujemo je da će svoju poziciju u prijedlogu proračuna za 2016. godinu naći javna rasvjeta na ulasku u Bankovc - rekla je Užar i dalje iznoseći niz problema s kojima se nose stanovnici Bankovaca i Novih Bankovaca. Oštećenja mosta, nepostojanje ograde na mostu, nenasipanje bankina, problemi s odvodnim kanalima, samo su mali dio onog što svakodnevno pati stanovnike ova dva prigradska naselja, djeca se po mraku vraćaju s autobusne stanice koja je na glavnoj cesti. Za razloge nerješavanja problema Užar vidi nekoliko problema: - Možda nije bilo dovoljno volje kod vladajućih, možda gradska vlast nije znala kako, možda nije bilo sluha za ijedno od rješenja ovih problema.

Vijećnice zahtijevaju da se ovi problemi riješe uz nadu da će vladajuća garnitura što ranije shvatiti da nisu sami sebi svrha, već su tu zbog svih građana ovoga grada.

Tekst/foto: Vladimir Protić