Petak, 30 Listopad 2015 10:30

(PROMO) Izbornim programom upoznati Kutjevčani, Kaptolčani i Veličani

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DOMOLJUBNA KOALICIJA KOJU PREDVODI HDZ ODRŽAVA PREDIZBORNE SKUPOVE U SVIM OPĆINSKIM I GRADSKIM SREDIŠTIMA -

KUTJEVO / KAPTOL / VELIKA - Ovih dana stranačke infrastrukture rade punom parom na upoznavanju građana s izbornim programom, a svakako jedna od najaktivnijih je Domoljubna koalicija koju predvodi IMG 5189HDZ. Oni su s izbornim programom u tri dana upoznali na velikim predizbornim skupovima Kutjevčane, Kaptolčane i Veličane.

Uz lokalne dužnosnike, gradonačelnike i načelnike općina program su detaljno iznijeli kandidati na listi Domoljubne koalicije u 5. Izbornoj jedinici, Franjo Lucić, Alojz Tomašević i Antonija Jozić. To su ujedno i jedini kandidati s područja naše županije na listi broj 3, jer koalicijski partneri nemaju kandidata na listi iz naše županije, nego iz Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije koje čine 5. Izbornu jedinicu. Oni su pozvali svoje članove i simpatizere da Zajedno izaberemo jaku Hrvatsku.

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, 14. na listi istakla je da se ozbiljnost mora očitovati kroz što veći izlazak na izbore, jer je istakla kroz primjer pobjede HDZ-a u gradovima Požegi i Kutjevu gdje je odlučilo IMG 5193samo nekoliko desetaka glasova, te predsjedničkih izbora gdje je na nivou države razlika bila samo nekoliko tisuća glasova.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, 9. na listi iznio je samo nekoliko primjera lošeg odnosa ove Vlade prema našoj županiji i blokiranja niz projekata koji su životno značajni za ovaj kraj. To je prije sve brzi izlazak na autocestu koji bi nam sigurno donio niz ulagača u naše poduzetničke zone, a posebno akumulacija Kamenska koja bi spriječila poplave na području cijele Požeštine. To je investicija od 60 milijuna kuna koja je zaustavljena, a samo smo prošle godine zbrajali štetu od poplava u iznosu od 180 milijuna kuna, a takve poplave mogu nas ponovno zadesiti bez te akumulacije. On je lobirao i uspio dovesti i srednju vojnu školu u Požegu, za koju imamo sve uvjete, ali i to je blokirano, kao i niz drugih i manjih projekata.

IMG 5198Saborski zastupnik u dva mandata Franjo Lucić, 3. na listi i sigurno saborski zastupnik u sljedećem mandatu isticao je 5 točaka programa HDZ-a, a posebno da je HDZ spreman zaštititi hrvatsku poljoprivredu i obračunati se s uvozničkim lobijem koji uvozom sumnjive hrane ruši cijenu proizvoda naših poljoprivrednika. To se posebno očituje s uvozom mesa, koje u Hrvatsku dolazi kada u Europi istekne rok upotrebe od 6 mjeseci, a u Hrvatskoj se prodaje još 6 mjeseci, ali naravno po sniženim cijenama čime upropaštavamo uzgajivače svinja i ostale stočare. Najavio je i demografsku obnovu hrvatske mjerama natalitetne politike od kojih samo jedna u nizu predviđa 1.000 eura za svako novorođeno dijete. Uz rast BDP-a po 5% godišnje Lucić je najavio i povećanje mirovina za 5%, te otvaranje 100 tisuća novih radnih mjesta.

Tekst/foto: Vladimir Protić