Srijeda, 27 Rujan 2017 11:20

Nastupilo 10 zborova, a pjevači Kutjeva predstavljaju županiju na državnoj smotri

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ODRŽANI 16. GLAZBENI SUSRETI MATICA UMIROVLJENIKA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE - 

POŽEGA - U organizaciji Matice umirovljenika Požeško–slavonske županije održani su u Restoranu Sara 16. Susreti glazbenih sekcija i pjevačkih zborova umirovljenika Požeško–slavonske županije. Domaćin ovog natjecanja je bila Matica umirovljenika Kutjeva, a smotra je održana pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije i Grada Požege. Ovogodišnji susret okupio je deset glazbenih sekcija i pjevačkih zborova sa preko 200 izvođača i veliki broj umirovljenika iz svih Matica umirovljenika općina i gradova.

Matica umirovljenika Požeško-slavonske županije, koja organizira susrete, ovim dugogodišnjim okupljanjem nastoji objediniti aktivnosti matica, razvijajući njihovo društveno djelovanje i međusobno druženje. Zahvalu općinama, gradovima i županiji na financijskoj i drugoj pomoći u organiziranju smotre izrazio je na početku susreta Ivan Ronta, predsjednik Matice umirovljenika Požeško–slavonske županije. Sve učesnike pozdravio je i gradonačelnik domaćin, Josip Budimir, kutjevački gradonačelnik, a smotri su nazočili, zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha, zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić, načelnici općina Velika Vlado Boban i Kaptola Mile Pavičić.

IMG 5547

Smotru je otvorio zamjenik župana za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije Vedran Neferović. - Zadovoljstvo je da ste već ovdje po 16. puta na smotri, da ste vi u ovoj životnoj dobi aktivni, da se družite i susrećete kroz pjesmu, da prepoznajete svoj zajednički interes u hobiju koji volite. Ove dane koji su pred vama nemojte se pasivizirati, to je najgore, nego bavite se vama prirodnim aktivnostima. Vi ste izabrali pjesmu oko koje se okupljate veseli i nasmijani. Želim vam uspješne nastupe.

Svaka skupina izvela je po tri pjesme, poznatih slavonskih i narodnih pjesama. a zbor Matice umirovljenika Velika, izveo je svoje vlastite skladbe s kojima su snimili i svoj CD. Nastupilo je ukupno 167 pjevača iz pjevačkih skupina Matica umirovljenika iz Pleternice, Pakraca-Lipika, Vetova, Požege, Čaglina,Kaptol, Jakšić i MU „Orljava“ iz Brestovca. Sve nastupe sa brojni posjetitelji, njih oko 350 nagradili su dugotrajnim pljeskom.

Na kraju Susreta uručene su svim sudionicima zahvalnice, kao i pokroviteljima i donatorima, a pjevačka skupina MU Kutjevo, predstavljat će našu županiju na Državnoj smotri županijskih Matica umirovljenika 03. listopada u Zagrebu. Za zabavu i ples nakon svečanog ručka zadužena je bila glazbena grupa Kings.