Utorak, 03 Listopad 2017 09:27

Od „Ježeve kućice“ za djecu do „Kako život“ za odrasle

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA NAJAVLJUJE PROGRAM ZA LISTOPAD -

POŽEGA - Gradsko kazalište Požega predstavilo je svoj bogati program predstava za mjesec listopad, koji obiluje i domaćim, a još više gostujućim predstavama, kako za djecu tako i za odrasle.

Jedna od gostujućih predstava je ona Virovitičkog kazališta koja je na programu 10. listopada, a radi se o djelu kanadskog dramatičara Davida Paqueta „2,14 h“ koju je režirao Robert Raponja. Predstava je namijenjena tinejdžerima, obrađuje život tinejdžera, a ugostit će učenike trećih i četvrtih razreda srednjih škola.

Predstava Teatra Moruzgva s predstavom “Kako život” na programu je 13. listopada. Predstavu o smiješnim i tužnim stranama života u domu za starije osobe realiziraju Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević te Ana Begić i Ecija Ojdanić.

Već 14. listopada na programu je predstava požeških SKAD-ovaca ”Imam jednu želju” uz besplatan ulaz. 

Od 16. do 18. listopada na programu je predstava za djecu “Bambi” koju je požeško kazalište radilo zajedno s Teatrom Naranča, a igrat će se za učenike nižih razreda osnovnih škola.

„Ježeva kućica“ na programu će biti 21. listopada kao gostujuća predstava Kazališta Smješko.

Predstava „Dnevnik malog Ivice“ na programu je 22. listopada u realizaciji Amaterskog kazališta Sisak. Rađena je po priči Vjekoslava Majera po kojoj je snimljen i film. Kako je najavljeno ovo je prva u nizu predviđenih predstava amaterskih kazališta, a slijede kazališta iz Vukovara i Slav. Broda.

Za učenike viših razreda osnovnih škola slijedi predstava “Tko nema u vugla, googla” od 24. do 26. listopada u izvođenju kazališta “Kristalna kocka vedrine” iz Siska, prema tekstu Petre Cicvarić i režiji Peđe Gvozdića. Ova urbana komedija govori o ovisnosti o društvenim mrežama i pametnim telefonima.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska