Utorak, 14 Veljača 2017 09:30

Dan zaljubljenih uz glazbu, stihove i umjetnost

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PRIGODNI VEČERNJI PROGRAM U PLETERNIČKOJ KNJIŽNICI UZ VALENTINOVO -

PLETERNICA – Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica je u prigodi Valentinova upriličila dvosatni večernji program, a Dan zaljubljenih obilježili su uz glazbu, stihove i izložbu umjetničkih slika. O ljubavi su govorili Pleterničani i njihovi brojni gosti, a sve ponovno po odličnom scenariju i režiji ravnatelja knjižnice Franje Novaka, koji je ovu večer učinio zabavnom i više nego ugodnom za brojne posjetitelje koji su ispunili knjižnicu.

Pjesme o ljubavi izvele su članice pjevačke skupine Golubice iz Nove Kapele, česte gošće u Pleternici, koje su izvele u tri navrata po nekoliko pjesama, zatim je tu bio požeški kantautor Nenad Vlašić na gitari, koji je izveo nekoliko svojih skladbi, i tekst i glazba, a posebno je posjetitelje oduševio ljubavnom pričom i bravuroznom izvedbom rokerskih ljubavnih pjesama, Georga Harrisona i Erica Claptona, te njihovih skladbi koje su pisali zaljubljeni u istu ženu, Laylu. Ljubavne pjesme su recitirali, autori Jasna Kajtar, Irena Kalan, Dorotea Valenta, a Anka Dorbić i Vladimir Štibrić na gitari otpjevali su jednu starogradsku. Profesorice hrvatskog jezika Mihajla Vražak, Anita Radeljić i Dražena Obradović recitirale su pjesme iz svjetske antologijske književnosti, Njima se pridružio i Tomo Jelić, čitajući svoje duhovne pjesme, ali i Ivan Abibović, koji je recitirao svoje pjesme iz zbirki koje su pisane na ikavici. Ljubavnu priču i nekoliko pjesmama na gitari izveo je i Vladimir Štibrić, a ljubavne pjesme recitirali su Vesna Vlašić i Marinko Markota, i u izboru pjesama ne manje uspješan, nego u proizvodnji kvalitetnih vina, koja smo na kraju večeri i degustirali.

U nastavku su pjesme čitale Anka Kukuruzović i Žarko Jovanović, a sve su zaključile Golubice s nekoliko poznatih arija koje su zapjevali i svi posjetitelji u dvorani. Izložbu umjetničkih slika postavili su pleternički slikari Irena Kalan, Maja Meter i Dragutin Kepić.

Tekst/foto: Vladimir Protić