Utorak, 14 Veljača 2017 13:04

Valentinovo u Gradskom muzeju Požega

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - Povodom Valentinova, dobrih vibracija izložbe u "Dobru i zlu" te želje da promovira pozitivne vrijednosti današnjice, Gradski muzej Požega organizirao je kratko i slatko druženje za sve građane grada Požege.

Učenice 4a razreda Modni tehničari iz Obrtničke škole Požega obučene u svoje završne radove - vjenčane haljine prošetale su požeškim kafićima dijeleći pozivnice za izložbu, dok su drugi učenici crtali srca po pločniku ulica koje vode do muzeja. Tako se danas uz vjenčanice iz prošlih vremena moglo vidjeti i živi eksponati. Uz stručno vodstvo kroz izložbu, posjetiteljima su darivani bomboni i ljubavni kuponi koje su izradili članovi požeških umjetničkih udruga, a Muzej u loncu posjetiteljima je nudio ženske mušice i majsko vino.

- Obrtnička škola priprema svoje učenike za rad i za život, a za život u radu ne možete se pripremiti drugačije nego konkretno. Naši učenici dobivaju od svojih nastavnika i stručnih učitelja primjenjiva znanja i primjenjive vještine, a to postižemo na način da se povezujemo sa svima koji se žele s nama povezati. Bilo nam je zadovoljstvo priključiti se projektu u muzeju i dati svoj doprinos jer naša djeca rade u tekstilu i vjenčanice su dio njihovog zanimanja i kreiranja svečane haljine, a vjenčanica je vrhunac svečane haljine. Drago nam je da su naše djevojke mogle ne samo kreirati i sašiti vjenčanice već ih i nositi - rekla je Iva Šnajder, ravnateljica Obrtničke škole.

Tekst/foto: Vanja Protić