Ponedjeljak, 14 Studeni 2016 13:27

Pjesma, ples i svirka u Prekopakri

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U PREKOPAKRI ODRŽANO 6. ŠOKAČKO SIJELO -

PREKOPAKRA – Proteklog vikenda u organizaciji KUD-a "Seljačka sloga" u Češkom domu u Prekopakri održalo se tradicionalno „6. Šokačko sijelo“ koje je i ove godine ponudilo raznolik i zanimljiv program koji je uključivao igrokaze, pjesmu, ples i svirku kao i cjelovečernje druženje za brojne posjetitelje.

Kroz skeč i napjeve i kola Slavonije i Prekopakre KUD „Seljačka sloga“ tradicionalno godinama promiče kulturu, običaje i tradiciju svoga kraja. U priredbi su sudjelovale sve sekcije i naraštaji KUD „Seljačka sloga“, a pridružili su im se i gosti iz Tamburaškog orkestra Pakrac.

Manifestaciju je otvorila Dubravka Arlanda, predsjednica KUD „Seljačka sloga“ – Prekopakra, a gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, i sama članica KUD-a, prigodnim riječima se obratila prisutnim gostima.

- Ono što iza nas ostaje, to su klinci, njih preko tridesetak koji su sigurno zalog da će KUD "Seljačka Sloga" i da će sve ono što nosimo u našim srcima i čime se dičimo i što smo naslijedili od naših predaka i dalje živjeti - rekla je gradonačelnica Blažević.

Po završetku službenog dijela goste su zabavljali članovi KUD-a „Gaj“ iz Gaja, dok su na meniju bile knedle od kruha, gulaš od divljači i kupus salata, a sve su pripremile vrijedne kuharice KUD-a „Seljačka sloga“.

Tekst/foto: G. Vukić