Srijeda, 09 Studeni 2016 12:01

Tatjana Kostanjević „Držačice ugleda“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJAVLJENA NOVA IZLOŽBA U GALERIJI CIRAKI -

POŽEGA – Gradsko kazalište Požega najavilo je niz događanja u studenom mjesecu, a glavne aktivnosti su 8. Noć kazališta kojoj se požeško kazalište priključuje i ove godine, te izložba u Galeriji Ciraki, Tatjane Kostanjević „Držačice ugleda“.

IMG 1159- Izložba se otvara u četvrtak 10. studenog u 18 sati. Meni se čini da je to jedna kazališna izvedba jer postoji jedna veza između kazališta i likovne umjetnosti. Između mojih skulptura i kazališta postoji jedna uska veza. U kazalištu je sve prenaglašeno, a takve su i moje skulpture. Prevladava kreacija nad imitacijom i upravo ova izložba brončanih skulptura iz mog ciklusa Terpsichore, koje su iz perioda kada sam proučavala pokret u skulpturi. Skulpture su interaktivne i svaka ispriča jednu priču. To je jedna veza sa kazalištem, a Držačice ugleda su ustvari sjene skulptura koje su izgrađene plošno od plastificiranog metala i mogu služiti i kao uporabni predmet, drže knjige, drže priznanja, drže diplome. zato se zovu držačice ugleda – istakla je akademska kiparica Tatjana Kostanjević, koja dodaje da će se svaki dan mijenjati postav i raspored skulptura.

Ravnateljica kazališta Valentina Neferović najavila je program „Noći kazališta“ koji se ove godine održava 19. studenog pod motom „Kraljevstvo za kulturu“ – Sve počinje u 11. sati kada Cirkuska udruga razbibriga izvodi u IMG 1166kazališnoj dvorani predstavu „kapetan Šeflja i Petar Panj“ koja je namijenjena djeci od 4 – 11 godina. Od 19,30 sati u velikoj dvorani predstava Planet Arta „Posljednja Freudova seansa“ Marka St. Germaina, uz plaćanje ulaznica od 40 do 50 kuna. Glavni program odvijat će se u Kazališnoj kavani od 21,30 sati kada će nastupiti Vera Zima i Ksenija Erker u glazbeno-kazališnom druženju „Nismo sve Karenjine“. Nastavak programa od 23 sata u Kazališnoj kavani je after party.

Kazališna radionica i Marija Matijanić je proizvela kazališne broševe koji će svi biti podijeljeni posjetiteljima Noći kazališta.

Tekst/foto: Vladimir Protić