Srijeda, 21 Rujan 2016 13:23

U malim knjižnicama članovi imaju besplatan upis

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

GODINU DANA DOBROG RADA KNJIŽNIČNIH STACIONARA U VELIKOJ, JAKŠIĆU I KAPTOLU -

POŽEGA – Nakon godinu dana rada Knjižničnih stacionara u općinama Velika, Kaptol i Jakšić, po projektu Gradske knjižnice i čitaonice Požega svi su zadovoljni, organizatori, oni koji su uključeni u rad malih knjižnica, a najviše korisnici kojima je približena knjiga u tim naseljima. – Naš cilj je bio povećanja čitalačkih navika kod naših građana i opće informiranosti, odnosno općeg obrazovanja, povećanje broja korisnika, a time povećanje broja čitača u široj društvenoj zajednici - rekla je Aleksandra Pavlović, IMG 8089ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega, te najavila novine i unapređenje rada stacionara, prvo da korisnici usluga imaju besplatan upis, tj. članovi u tim naseljima neće plaćati članarinu, da će se produžiti vrijeme rada u malim knjižnicama, povećati, udvostručiti broj naslova koja su na raspolaganju čitateljima, do uvođenja novih aktivnosti, usmjerene najviše na predškolce i prvašiće sa pričaonicama, za učenike nižih razreda osnovne škole, ali i na umirovljenike.

Od ove jeseni stacionari će imati radno vrijeme: u Jakšiću utorkom i četvrtkom od 16 do 19 sati, u Kaptolu utorkom i četvrtkom od 10 do 12 te od 16 do 18 sati, a u Velikoj će raditi svakim danom od 11 do 19 sati.

Svoje zadovoljstvo ovim uspješnim projektom izrazili su načelnik općine Kaptol Mile Pavičić, zamjenik načelnika općine Velike Vjeko Potočanac te ispred osnivača požeške knjižnice, požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je istakao: - Ovo je jedna lijepa ideja i inicijativa koja je zaživjela u praksi zalaganjem ravnateljice i načelnika općina. Zajednički cilj je očito ostvaren, a obaveza je Gradske knjižnice, kao i svih gradskih ustanova, približiti svoju aktivnost općinama i cijeloj Požeštini. Kroz ovakve zajedničke projekte s više volje, truda i volonterstva, nego novca, očito se uspijeva postići cilj i povećanje kvalitete života u zajednicama.

Tekst/foto: Vladimir Protić