Četvrtak, 12 Prosinac 2013 15:57

Naših 30 godina obilježeno plesom

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VELIKA OBLJETNICA PLESNOG STUDIJA MARINE MIHELČIĆ  -
 

POŽEGA – Gotovo na svim gradskim manifestacijama, brojnim plesnim natjecanjima i ostalim priredbama u našoj Požeštini susrećemo se s plesačima Plesnog studija Marine Mihelčić. Gotovo navikli na njih nismo ni primijetili da su u našem gradu prisutni već 30 godina. Želeći obilježiti taj trideset godišnji rad, jednu retrospektivu svih događanja, natjecanja, putovanja Marina Mihelčić je osmislila cjelovečernju predstavu. Uz korištenje starih arhivskih snimaka i video materijala, podsjećajući se na brojne nastupe, najuspješnije koreografije ponovno je postavila na scenu, ali sada s mladim plesačima koji danas plešu. Izuzetak je bila jedna točka u kojoj su ponovno zabljesnule mame, sve odreda nekadašnje plesačice koje danas u plesni studio dovode svoju djecu. Iako zahtjevna koreografija, iskustvo nekada stečeno nikada se ne zaboravlja, pohvalila je Marina, mame plesačice.
Istaknuta plesna pedagoginja Marina Mihelčić, provela je kroz plesni studio mnoge generacije, mnogima odredila i budući život, životni poziv, na brojnim natjecanjima širom Europe pronijela dobar glas i predstavila naš grad Požegu i svoju domovinu Hrvatsku. No iako je iza nje 30 godina rada, niti danas ne miruje, stotine djece svake godine pohađa plesni studio i kroz razne vidove se plesno obrazuje, a da zajedno s njima može odlično zaplesati, pa čak i u baletu pokazala je na predstavi.
„Naših 30 godina“ izvedeno je u Gradskom kazalištu u dopodnevnom i večernjem terminu pred prepunim gledateljstvom, bez naplate ulaznica. Uz obljetnicu izdana je i prigodna brošura koja priča priču kroz tekst i fotografiju o zaista dugom umjetničkom radu, a svi posjetitelji predstava dobili su i prigodni kalendar za 2014.