Petak, 13 Prosinac 2013 14:26

Edukativno muzejski projekt „Lermanologija“

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POVODOM 150 GODINA ROĐENJA I 95 GODINA SMRTI DRAGUTINA LERMANA  -
 
POŽEGA – Cilj ovog projekta je bio pokretnom izložbom na 12 panoa koja je obišla sve osnovne i srednje škole u Požegi animirati učenike viših razreda osnovnih škola i učenike srednjih škola da dobiju više saznanja o Dragutinu Lermanu, te kroz jednu društvenu igru „Lermanologija“ zainteresirati učenike za dodatna saznanja o ovom velikom istraživaču, rođenom Požežaninu. IMG 41866666Ujedno je bolje uspostavljen i odnos muzej – škola te povećan broj posjetitelja, što je posebno značajno pred skoro obilježavanje 90 godina Gradskog muzeja u Požegi.
- Vrhunac ovog projekta i suradnje muzej – škole dogodio se kada je Lermanologija kao izložba postavljena u izložbenom prostoru muzeja, gdje su konačno otkriveni skriveni muzejski predmeti to na svetog Nikolu, kada je muzej simbolički ušao u 90. obljetnicu postojanja – rekla je v.d. ravnateljica Maja Žebčević Matić.
IMG 417222222Na izložbi su nagrađeni učenici koji su u igri otkrili skrivene predmete, a nagrađeni su muzejskim suvenirima i slatkim paketima.
Lermanologija se nastavlja prikazivanjem dokumentarnog filma i predavanja o afričkim putovanjima Dragutina Lermana.