Banner 750x94 kolinda

vincelovo vetovo 2020

Breadcrumbs

Nedjelja, 10 Lipanj 2018 10:40

Viktorija Barić, Gabrijela i Laura Tripić osvojile prvo mjesto,a najcvjetić je Filip Kresovljak

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

26. DJEČJI TAMBURAŠKI FESTIVAL "CVJETIĆI GLAZBE PLETERNICA 2018. - PRVA VEČER INTERPRETACIJA POZNATIH TAMBURAŠKIH SKLADBI

PLETERNICA - 26. Dječji tamburaški festival “Cvjetići glazbe”, zbog lošeg vremena, održan je u školskoj sportskoj dvorani. Festival je otvorila gradonačelnica Antonija Jozić istakavši sa zadovoljstvom kako će ovogodišnji festival, nakon devet godina stanke, ponovo imati autorsku večer koja će se održati u nedjelju.

U programu prve većeri festivala nastupile su dvije kategorije pjevača, ovisno o uzrastu, a u svakoj od njih stručni žiri je birao pobjednika. Prema tradiciji, izabran je i ‘najcvjetić’. U prvoj, mlađoj, kategoriji pjevača pobijedila je Viktorija Barić s pjesmom “Oj, lolo moja” a stručni žiri je odlučio dodijeliti i dvije pohvale, Niki Žiberna i Heleni Bobek, obzirom da su imale samo jedan, odnosno dva glasa manje od pobjednice. U starijoj kategoriji pjevača pobijedio je duo Gabrijela i Laura Tripić koje su izvele pjesmu “Kad bi ove ruže male”. Za ‘najcvjetića’ je proglašen Filip Kresovljak koji je otpjevao pjesmu "Tjeraj, tjeraj žestoko"..
U nedjelju, druge festivalske večeri, nastupit će devet pjevača koji će izvesti nove pjesme napisane za ovaj festival.