Breadcrumbs

Ponedjeljak, 11 Lipanj 2018 07:33

Sa svojim pjesmama pobjednici druge večeri Borna Erjavac, Lana Bobek i Benjamin Poleto

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

26. DJEČJI TAMBURAŠKI FESTIVAL „CVJETIĆI GLAZBE PLETERNICA 2017.“ – AUTORSKA VEČER -

PLETERNICA – Kiša je prijetila i drugoj večeri 26. Dječjeg tamburaškog festivala „CVjetići glazbe Pleternica 2018.“, pa je održan u Školskoj sportskoj dvorani. Ovo je bila Autorska večer, koja je vraćena ponovno nakon devet godina, u kojoj najmlađi solisti pjevaju autorske pjesme, napisane samo za ovaj festival. Nastupilo je devet mladih izvođača uz odlične voditelje Saru Alaber i Gabrijela Radonića. Uvod u festival izvele su Pleterničke mažoretkinje svojim plesom, a festival je proglasio otvorenim požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

 - Ove se godine vratila tradicija ukinuta 2009. godine, kada je izašao i posljednji osmi nosač zvuka Cvjetića glazbe s autorskim skladbama. Vjerujem da će se ovih devet novih pjesama rado slušati i pjevati, ne samo među mladom publikom, nego i među starijima. Ostvarenje nosača zvuka omogućio je grad Pleternica na inicijativu gradonačelnice Antonije Jozić koja je motivirala njegovo ponovno pokretanje. Svih devet skladbi autorske večeri nalazi se na nosaču zvuka Cvjetići glazbe Pleternica 2018. – istakla je predsjednica Glazbenog društva Cvjetići glazbe  Katarina Aladrović Slovaček.

Po odluci stručnog žirija najbolje je otpjevao svoju skladbu  „Reći ću ja rodi“ Borna Erjavac, druga je bila Lana Bobek sa skladbom „Pjevačica i frizerka“, a treće mjesto osvojio je Benjamin Poleto sa skladbom „Pjesma moje Anice“. Nagrade za najuspješnije dodijelili su Tomislav Lucić iz tvrtke Tofrado Pleternica, Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan i Antonija Jozić, gradonačelnica grada Pleternice.

Pjevala je još Leona Zorić skladbu „Moja baka i vegetarijanka“, Luka Žiberna „Sve se negdje izgubilo“, Lana Baketarić „Bakine priče“, Marta Morvaj „Šljiva“, Julija Krišković „Pleternico moja“ i Stjepan Ribičić „Plavo nebo zna da te volim ja“.