Utorak, 03 Lipanj 2014 16:55

Mala ustanova se može profilirati kao važan edukacijski centar

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

SPECIJALNA BOLNICA LIPIK DOMAĆIN 4. BALNEOLOŠKOG SKUPA "DR. IVAN ŠRETER" -

LIPIK - Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju bila je domaćin četvrtoga po redu Balneološkog skupa "Dr.Ivan Šreter" kojemu su ove godine, uz hrvatske, prisustvovali i stručnjaci za balneologiju (znanost o liječenju prirodnim mineralnim vodama) iz Slovenije. - Došao sam na ideju, a potom sam dogovorio s kolegama, kako bi bilo dobro organizirati stručni skup na kojemu bi pokazali stručni rad u našoj bolnici. Obzirom da smo mi prvenstveno vezani uz liječenje termomineralnim vodama, nazvali smo ga balneološki. Osim toga, bila je to prilika i da se sjetimo našeg ravnatelja stradalog u Domovinskom ratu pa smo ga nazvali po dr. Ivanu Šreteru – objasnio je voditelj organizacijskog odbora dr. Oto Kraml.
Ravnatelj lipičke bolnice Darko Kelemen je na početku svog obraćanja prisutnima istakao kako su Bolnica i grad Lipik neodvojivi jedno od drugoga, odnosno, kako je Bolnica srce i duša Lipika, njegova povijest, sadašnjost iIMG 0702 budućnost. - Ekipa Specijalne bolnice Lipik, na čelu s dr. Kramlom i prim. Rendulić Slivar, ovim današnjim događajem dokazuje kako i mala ustanova može uspješno organizirati kvalitetan, stručan i renomiran simpozij i profilirati se kao važan edukacijski centar. Ovim simpozijem animiraju se fizijatri, ali i ostali stručnjaci s područja balneologije da odvoje svoje vrijeme za stručan, istraživački pa i znanstveni rad na ovom području. Brojnost tema potvrđuje da je područje balneologije nepresušan izvor stručnog i znanstvenog nadahnuća. Osobno smatram da ovakvim simpozijem na najbolji mogući način čuvamo uspomenu na našeg dragog kolegu, ravnatelja, domoljuba, a ponajprije čovjeka dr. Ivana Šretera – rekao je ravnatelj Kelemen.
Tijekom balneološkog skupa održano je više od deset stručnih predavanja a prikazan je i film o dr. Ivanu Šreteru. Inače, pokrovitelj skupa bila je Akademija medicinskih znanosti Hrvatske.