Četvrtak, 04 Travanj 2013 14:44

Spreman za prihvat novih poduzetnika

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

 

PLETERNIČKI TEHNOLOGIJSKO-INOVACIJSKI CENTAR S INKUBATOROM -

 

PLETERNICA – Da bi skrenuli pažnju novim poduzetnicima na postojanje uvjeta da svoj posao pokrenu u okrilju novog Tehnologijsko-inovacijskog centra s inkubatorom, koji se ovih dana dovršava u pleterničkoj Poduzetničkoj zoni, centar su javnosti predstavili dogradonačelnica Antonija Jozić i voditeljice centra Moniku Milosavljević i Jasnu Hoffmann.plet12

 

Ovaj novi inkubator spreman je prihvatiti šest novih poduzetnika za koje je osiguran poslovni prostor za početak djelatnosti, a za dva buduća poduzetnika koji bi se bavili proizvodnjom i dva velika proizvodna pogona po 200 m2. Inkubator ima i ostale sadržaje koji su namijenjeni za poduzetnike, od konferencijske dvorane do računalne škole gdje će se za poduzetnike organizirati razne edukacije. Ovaj projekt u koji je do sada uloženo oko 7,8 milijuna kuna financiran je sredstvima Europske unije – IPA u vrijednosti 4,8 milijuna kuna, Ministarstva gospodarstva 1,5 milijuna kuna i sredstvima grada Pleternice.

 

plet - Od ove zgrade grad Pleternica očekuje mnogo, zgrada u kojoj ćemo smjestiti poduzetnike početnike od kojih očekujemo razvoj i rast gospodarstva na području grada Pleternice. Sada se opremaju prostori namještajem i informatičkom opremom, a uskoro će biti u funkciji u punom smislu. Ovaj prostor je namijenjen za poduzetnike koji stječu svoja prva poduzetnička iskustva i ja ih ovom prilikom pozivam da se jave – istakla je dogradonačelnika Antonija Jozić, koja je dodala da će njima nakon tri godine uhodavanja biti ponuđen poslovni prostor u poduzetničkoj zoni po vrlo povoljnim cijenama. Otvaranje inkubatora očekuje se tijeku slijedećeg mjeseca.