Petak, 05 Travanj 2013 14:18

Pomoć za Anu i Antu

Ocijeni sadržaj
(21 glasova)

POŽEGA – U gotovo svim humanitarnim akcijama redovno sudjeluje požeška tvrtka Alles i Elektrocentar u Industrijskoj ulici, a uoči blagdana posebno pomažu onima koji su potrebiti. Tako je i ove godine uoči Uskrsa vlasnik Thomas Pandžić odlučio pomoći, ovaj puta za dvoje bolesne djece, Anu Kakuk iz Alaginaca  i Antu Čenića iz Novog Sela.alles02

 - Došli smo na ideju da opet nekome pomognemo, ovaj puta radi se o zdravlju koje je narušeno. Znamo da je zdravlje najveće bogatstvo koje imamo, a kod obitelji Čenić imamo bolesnog dječaka, no što je najteže tamo zapravo još neznamo niti potpunu dijagnozu, a dječak je u teškom stanju. Poslan je i uzorak tkiva u Francusku da se utvrdi konačna dijagnoza. Bolest je u svakom slučaju teška jer je mali Ante priključen na niz aparata, pa i za onaj koji ga opskrbljuje kisikom. Niti u jednom trenutku on ne smije biti bez pomoći tih aparata, a naravno za njega mora biti osigurana i 24 sata električna energija. Stoga će Alles donirati potreban agregat za struju koji će u svakom trenutku osigurati tu struju. To je nešto sitno čega se mi svi možemo odreći, a tu solidarnost pokazala je i cijela Hrvatska koju je pokrenula mala Nora. Mi smatramo da moramo pomoći na području naše županije svima kojima je ta pomoć potrebna. Malih Nora ima svuda i na žalost i u našoj Požeštini, kojima ćemo bar dijelom pomoći – istakao je Thomas Pandžić.

 - Ante ima jednu genetsku bolest o kojoj još nemamo konačnu dijagnozu. Pogođeni su mu svi mišići u tijelu a posebno poprečno prugasti mišići što mu otežava disanje i gutanje. On ima zdrava pluća, ali ne može napraviti normalan udah i izdah iz pluća. Sada je također u bolnici. Od prošle godine ima nekoliko aparata uz koje živi, a supruga je uz njega 24 sata. Najveći dio lijekova pokriva HZZO, ali uvijek ima još lijekova i opreme koju nabavljamo sami – istakao je Krešimir Čenić.

Druga donacija ide bolesnoj devetogodišnjakinji Ani Kakuk. - Kada smo pokrenuli naš projekt Zlatna kartica na kojoj mi za vjernost nagrađujemo kupce nagradnim bodovima, predvidjeli smo i humanitarnu karticu. Na nju smo pohranjivali bodove koje su naši kupci darivali. U godinu dana skupilo se 1.500 kuna u bodovima i mi smo iznos zaokružili na 2.000 kuna što uručujemo bolesnoj djevojčici Ani na našoj Zlatnoj kartici – rekao je Thomas Pandžić.

 - Evo zahvaljujući ljudima koji su naš problem razumjeli, pokrenula se humanitarna inicijativa i u nekoliko humanitarnih akcija prikupilo se 60 tisuća kuna. Evo sada smo dobili i Zlatnu karticu, pa će nam biti lakše sve osigurati za našu Anu. Mislim da ćemo sada ići dalje, iako je liječenje skupo, naša Ana je nezamjenjiva. Hvala svima jer mi ćemo nastojati uz svu pomoć da Ana bude i dalje vedra i nasmijana – istakla je Danijela Kakuk.