Petak, 18 Kolovoz 2017 09:53

Za Aurea fest napunjeno 1.300 butelja festivalskog vina

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VINSKI PODRUMI KUTJEVAČKE VINARIJE DOMAĆINI TRADICIONALNOG PUNJENJA FESTIVALSKOG VINA -

KUTJEVO – Jedan događaj koji najavljuje skori početak požeškog Aurea festa, sedam dana i noći festivala, svakako je tradicionalno punjenje festivalskog vina, službenog vina festivala, koje se koristi na svim festivalskim manifestacijama, nagrađuju se izvođači i učesnici, pije se na svim festivalskim priredbama. Ove godine ponovno je Kutjevo d.d., kao generalni sponzor osiguralo potrebno vino, te je napunjeno ukupno 1.300 butelja, od kojih, tisuću i pedeset butelja kvalitetne graševine berbe 2016., 250 butelja crnog pinota. Festivalsko vino ima i svoju prepoznatljivu etiketu.

Sve je pozdravila Silvija Podoljak,direktorice Turističke zajednice grada Požege,a direktor „Aurea festa“ Ivan Bunjevac predstavio je program koji će kao novost ponuditi dječji festival što će se održati na požeškom Trgu sv. Terezije.

- Ovo je dokaz dugogodišnje suradnje dd Kutjeva i požeškog festivala, te najbolji uvod u jubilarnu 2018. godinu kada se navršava 50 godina prvog festivala u Požegi- kazao je zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha. Grad Požega je kao i Požeško-slavonska županija pokrovitelj „Aurea festa“.

-Punjenje vina je dokaz da u Požeško-slavonskoj županiji ima tvrtki koje prepoznaju značajne priredbe kao što je festival dajući potporu za njihovu organizaciju- naglasio je ovom prigodom zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović u svojstvu visokog izaslanika župana Alojza Tomaševića.

Predsjednik uprave Kutjevo d.d. Josip Redžo izrazio je zadovoljstvo što tvrtka surađuje sa ovako velikom tradicionalnom priredbom koja njeguje baštinu, te je poželio dobro druženje i zabavu posjetiteljima i sudionicima „Aurea festa“. Direktor vinogradarsko-vinarske proizvodnje ove tvrtke Josip Vitez dao je obrazloženje o ovim vinima. Bijelo čini vrhunska graševina berbe 2016. godine,a crno festivalsko vino crni pinot. Po mišljenju svih ova vina bit će zasigurno najbolji suvenir „Aurea festa“. Tijekom predstavljanja festivalskog bina i druženja nastupili su tamburaši „Zlatna dolina“ iz Požege.