Subota, 19 Kolovoz 2017 15:39

Četiri Brestovca na kulturnim, sportskim i zabavnim događanjima

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

17. SUSRETI BRESTOVČANA 2017. -

BRESTOVAC – Još prije 17 godina došla je inicijativa da se međusobno druže, sportski natječu, jednostavno susretnu sva mjesta koje se zovu Brestovac. U inicijativu se odmah uključio i Brestovac Požeški, pa je sve krenulo, no već duži niz godina sastaju se četiri Brestovca, Garešnički, Orehovečki i Daruvarski, dok su Brestovci, Lički i Baranjski odustali, jer su gotovo opustjeli i ostali bez stanovništva, posebno mlađeg koje bi sudjelovalo u susretima.
Po četvrti puta domaćin je Brestovac Požeški, a priredili su pravu feštu svojim domaćinima.

Domaći KUD Berda Brestovac dočekao ih je sa spletom plesova i pjesama brestovačkog i požeškog kraja, a nakon zakuske i pjesme uz tamburaše započeli su sportski susreti. – Ove godine u sportskom dijelu sudjeluje oko 180 takmičara, a natječemo se u malom nogometu, pikado muški i ženski, bela, muška i ženska, šah, stolni tenis, ribolov i povlačenje konopa, muški i ženske. Na kraju imamo natjecanje i u vatrogasnim disciplinama i vatrogasnu vježbu.

Najbolje ekipe na kraju će dobiti pehare i priznanja. Natjecanja se odvijaju u Školskoj sportskoj dvorani i školskim sportskim terenima, a ribolov na ribnjaku našeg ribičkog društva – istakao je Ivan Đurčević, predsjednik Mjesnog odbora Brestovac, koji je i pozdravio sve goste na početku i zaželio dobre uspjehe u sportskom natjecanju.

Općina Brestovac je pokrovitelj ovog susreta, a u samu organizaciju uključena su sva društva i udruge s područja općine Brestovac koji žele pokazati svoj Brestovac u najboljem svjetlu. 

Nakon cjelodnevnih sportskih susreta ekipno prvo mjesto osvojili su Brestovac Orehovički. Drugo mjesto pripalo je domaćinima Brestovac Požeški, treće mjesto osvojio je Brestovac Garešnički, a četvrto mjesto Brestovac Daruvarski. Domaćini su ekipno bili prvi u kategorijama: odbojka žene, stolni tenis, mali nogomet i povlačenje užeta u muškoj i ženskoj konkurenciji. Pehare najboljim ekipama uručio je načelnik općine Brestovac Požeški, Zdravko Mandić. Nakon svečane večeri nije bilo umora jer je plesni podij bio pun, a zaplesalo se i veliko kolo preko cijelog dvorišta Vatrogasnog doma DVD Brestovac.