Srijeda, 26 Travanj 2017 09:56

Dan otvorenih vrata i predstavljanje škole javnosti i budućim učenicima

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

TEHNIČKA ŠKOLA POŽEGA OBILJEŽILA DAN ŠKOLE I 25. GODIŠNJICU RADA -

POŽEGA – Tehnička škola Požega obilježila je svoj Dan škole i proslavila jubilej, 25. godina od osnivanja i rada škole. Uz proslavu, prezentaciju rada, priređen je i Dan otvorenih vrata gdje su se o školi mogli informirati i učenici završnih razreda osnovnih škola i upoznati se sa svim smjerovima i zanimanjima za koja se obrazuje u Tehničkoj školi. Ove školske godine od jeseni učenicima su na raspolaganju pet četverogodišnjih zanimanja: tehničar za računalstvo, računalni tehničar za strojarstvo, tehničar za mehatroniku, elektroenergetičar i elektrotehničar, ali i sedam trogodišnjih zanimanja koja će nastavu imati u kombiniranim razrednim odjelima: automehaničari i autolimari, strojobravari i tokari te autoelektričari, elektroinstalateri i elektromehaničari. Razredna odjeljenja bit će popunjena sa po 20 učenika.

- Na današnji dan obilježavamo našu 25. godišnjicu škole, pa smo upriličili Dan bez dnevnika, Dan otvorenih vrata i prezentaciju zanimanja za sve učenike 8. razreda s područja županije. Oni se ovdje na licu mjesta mogu upoznati s programima škole, sadržajima škole, vidjeti naše praktikume i kabinete i naša postignuća unazad nekoliko godina. Priredili smo izloške nagrađenih radova s zadnjeg Sajma inovacija u Iloku, a po učionicama prikaz rezultata natjecanja i završnih radova učenika. Tako na elektro odjelu imamo sve Arduino elektroplatforme, 3D printere, u strojarskom odjelu CNC strojeve, i 3D strojeve, a jezičari su nam priredili izloške požeških pjesnika. Učenici su u odjeći iz tog doba u radnim uvjetima iz tog doba, 19. i početak 20 stoljeća. U odjelu njemačkog jezika priređeni su bavarski dani s originalnim nošnjama, dirnd, jelima i pićima Bavarske, Munchenski Oktoberfest i dr. – istakao je ravnatelj Zoran Galić.

Nedavno su učenici na Sajmu inovacija „Inventum“ u Iloku osvojili opet pregršt priznanja i medalja, Tako je učenik Matej Levar osvojio zlatnu medalju s pametnom solarnom klupom, a Zlatko Dražić zlatnu medalju za izum pametnog eko čistaća pod vodstvom mentora Martina Kaprela.

Tekst/foto: Vladimir Protić