Srijeda, 26 Travanj 2017 16:09

Svečana akademija uz bogati program za jubilej Katoličke gimnazije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OBILJEŽEN DAN KATOLIČKE GIMNAZIJE I 10. GODIŠNJICA OSNIVANJA -

POŽEGA – Katolička gimnazija u Požegi uz Dan škole obilježila je i prvi jubilej, 10. godišnjicu osnivanja škole. U zgradi je organiziran Dan otvorenih vrata Katoličke gimnazije gdje su se svi zainteresirani mogli informirati o radu škole, mogućnostima školovanja, uspjesima učenika i razgledati učionice, kabinete i ostale prostore škole.
U večernjim satima u Dvorani sv. Terezije Avilske održana je svečana Akademija gdje su kroz bogati program učenici škole prikazali sve svoje znanje ali i mogućnosti koje dobivaju kroz dodatne školske aktivnosti i sadržaje. Akademiji su nazočili, požeški biskup msgr Antun Škvorčević, kao osnivač škole, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, pročelnica za društvene djelatnosti dr. sc. Vesna Vlašić, a gostima i posjetiteljima u dvorani obratio se ravnatelj škole Ivan Bedeničić.
- Ova Akademija je zamišljena da nas podsjeti i oduševi, ali prije svega da nas stalno i iznova upućuje na svrhu našeg bivanja i djelovanja. Zahvaljujem prije svega i najviše osnivaču naše Katoličke gimnazije, ocu Biskupu. Hvala što ste se odvažili i mnoge od nas potakli na stvaranje oaze koja želi njegovati duh svevremenosti uronjen u otajstvo Stvoritelja, a potpuno razdan na korist ljudima! Svjedočim i znam da je pet stotina đaka koji su upisali našu gimnaziju osjetilo dah zanesenosti i ljubavi, posvećenosti poslu i potpunom predanju stvarnosti koja nas prožima i nadvisuje u osobi Krista. Neka to sjeme bude plodom naše nove, preporođene Slavonije i Hrvatske!
Svečani program počeo je molitvom, zatim The Prince of Denmark's March Jeremiaha Clarka, nastavilo glazbenim nastupom Trumpet Voluntary, Psalmom 150, scenskim igrama dramske grupe Kabanica i Izgubljeni sin, Kviz tragom antike, video uratkom 10 godina KG i na kraju Kranjčevićeva lirska misaona pjesma Eli ! Eli ! Lama azavtani ?! (“Moj Bože! Moj Bože! Zašto si me ostavio?!”.