Nedjelja, 07 Travanj 2019 10:19

„Aktualna problematika vezana uz raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem“

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

UDRUGA OBITELJSKIH POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA HRVATSKE „ŽIVOT“   -

   Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske „Život“ poziva sve zainteresirane poljoprivrednike na tematski okrugli stol pod nazivom: „Aktualna problematika vezana uz raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem“. Okrugli stol održati će se petak, 12. travnja 2019. godine u Osijeku, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Osijek, na adresi Europske avenije 13, Velika vijećnica (I. kat), s početkom u 11.00 sati.

     Nakon izjave u emisiji Otvoreno, Ministar Horvat i predstavnica Fortenova grupe izjavili su da su gotovo svi potpisali ugovore. Zbog toga moramo Vas obavijestiti da je Udruga OPG-a Hrvatske u posjedu dokumentacije koju je zaprimila od općina i gradova gdje većina istih tvrdi da nisu potpisali anekse ugovora kojima bi se produžio dugogodišnji zakup poljoprivrednog zemljišta za zrcalne tvrtke iz sustava Agrokor

     U okviru okruglog stola raspravljat će se o programu raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem s naglaskom na slijedeće teme:

- prenošenje koncesijskih prava na zrcalne tvrtke iz sustava Agrokora,

- program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem - primjeri iz prakse,

- prijedlog Pravilnika o evidenciji uporabe poljoprivrednog zemljišta.

 - Molimo vas da svojim dolaskom i sudjelovanjem na skupu doprinesete konstruktivnoj raspravi i donošenju relevantnih zaključaka vezanih uz ovu aktualnu i vrlo važnu tematiku - pozivaju iz Udruge "Život"