Nedjelja, 07 Travanj 2019 10:38

DVD Kutjevo domaćin tradicionalnih susreta

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

KOORDINACIJA PRIJATELJSTVA I SURADNJE PLAVO-ZELENA LINIJA 7 VATROGASNIH DRUŠTAVA I ZAJEDNICA -

KUTJEVO - Pod domaćinstvom DVD Kutjevo održani su u dane vikenda proljetni susreti Koordinacije prijateljstva i suradnje Plavo-zelena linija u koju su uključeni DVD-i Kutjevo, Velika, Slatina, Lobor, Vodice, San Marino Novi Vinodolski i VZ grada Bakar. Svake godine je drugi sudionik domaćin, a ove godine domaćin održanog proljetnog i predstojećeg jesenskog susreta je DVD Kutjevo, kada se održavaju i sportski susreti i natjecanja u vatrogasnim vještinama.

Sjednici su se odazvali predstavnici svih članica koji su raspravljali o svojim aktivnostima i aktualnostima u hrvatskom vatrogastvu. Odmah na početku je iskazano nezadovoljstvo odnosom krovne organizacije za vatrogastvo, Hrvatske vatrogasne zajednice prema ovom udruženju vatrogasnih organizacija, odnosno neuvažavanje iste. Razlog je taj što se na prijedlog Koordinacije da se 30. kolovoz odredi kao Dan sjećanja na sve poginule i preminule vatrogasce u RH, iz HVZ-a nitko nije udostojio niti odgovoriti na dopis koji su potpisale sve članice, 6 DVD-a i jedna VZ iz 5 županija. Predsjednik VZ Bakar Darko Pavletić uručio je zahvalnice Stjepanu Pavličeku i Željku Petroviću jer isti nisu mogli prisustvovati na sjednici prošle godine u Bakru. Zahvalnicu su dobili jer su od samoga početka uključeni u rad Koordinacije.

Sve članice su prezentirale svoj rad i značajnije aktivnosti od prethodne sjednice. Sjednici je prisustvovao i gradonačelnik grada Kutjeva Josip Budimir koji je pohvalio i podržao rad ove Koordinacije. Razgovaralo se i o daljnjem funkcioniranju ove Koordinacije te o prijedlogu novoga Zakona o vatrogastvu. Na kraju je predsjednik DVD-a Kutjevo podjelio poklone gostima s promiđbenim materijalima grada Kutjeva te je druženje nastavljeno u opuštenoj atmosferi.