Četvrtak, 04 Travanj 2019 09:29

Najbolji nastup na japanskom jeziku za učenike iz Čaglina

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

UČENICI ČAGLINSKE OSNOVNE ŠKOLE I OVE GODINE SUDJELOVALI NA NATJECANJU U GOVORNIŠTVU NA JAPANSKOM JEZIKU - 

ČAGLIN -  Već je godinama poznato kako je Osnovna škola Stjepana Radića iz Čaglina jedina u našoj državi  u kojoj se  godinama uči japanski jezik kroz izvannastavnu aktivnost.

Proteklog vikenda škola je sudjelovala na 18. Natjecanju u govorništvu na japanskom jeziku, u organizaciji Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj i Društva učitelja japanskog jezika u Hrvatskoj.

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu nastupili su i učenici čaglinske škole u kategoriji skupnih nastupa.

Natjecanje je otvorio g.Kazumasa Miyazaki, otpravnik poslova a.i., Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj, a program su na oba jezika vodili Kim Knežić i Marko Bucić.

Čaglinsku školu su predstavljali učenici: Leon Bolić, Goran Miloš, Dario Pamer i Stanko Panić koji su otpjevali ,,Kad si sretan“. U skupnom nastupu su još nastupilie Lara Pečurlić i Ana Uljatovski  s pjesmicom ,,Akarui Ohisama“ te osmašice Ema Budoš, Dora Kavicki, Claudia Pamer, Andrea Rogalo i Nada Stjepanović koje su izvele igrokaz ,,Nevolje jedne tinejdžerice“.  Za nastup ih je kroz INA japanski jezik pripremala učiteljica engleskog jezika Akiko Nishimoto Damjanović.

- Došao je i najuzbudljiviji trenutak: proglašenje najboljih. Roditelji učenika i prijatelji bodrili su naše učenike te nestrpljivo čekali odluku žirija. A ona je glasila: Najbolji nastup na japanskom jeziku u kategoriji skupnih izvedbi su imali, i osvojili prvo mjesto učenici OŠ Stjepana Radića Čaglin, Leon Bolić, Goran Miloš, Dario Pamer i Stanko Panić. Nakon uručenja priznanja i nagrada, zajedničko fotografiranje te uz pozdrav vidimo se i dogodine, krenuli smo kućama – ispričala je učiteljica Akiko Nishimoto Damjanović.