Srijeda, 03 Travanj 2019 19:10

Čaglinska škola opet na Državnoj smotri Lidrano

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

ČAGLIN - Već godinama učenici i mentori čaglinske osnovne škole imaju čast i zadovoljstvo biti pozvani na Državnu smotru LiDraNo, najčešće u scenskom izrazu.

- Da bi učenici i mentori bili pozvani na Državnu smotru potrebno je proći na županijskoj razini. Ponosni smo što se godinama talent i uporan rad čaglinskih učenika i mentora prepoznaju od strane stručnog prosudbenog povjerenstva – ističe Ljiljana Đurđević, prof., pedagoginja škole.

IMG 20190326 WA0062Ove godine Državna smotra za osnovne škole održala se od 25.-27.ožujka u Šibeniku, hotelskom naselju Solaris. Osnovnu školu Stjepana Radića iz Čaglina predstavljala je učenica 8. razreda Ivana Tušek zajedno sa svojom mentoricom pedagoginjom Ljiljanom Đurđević. Ivana je izvela monolog, isječak iz romana ,,Ljeto na jezeru Čiču“ Jadranke Tihi Stepanić i dobila pohvale za svoj nastup.

Državna smotra LiDraNo je prilika da učenici i mentori iz svih krajeva Hrvatske razmijene iskustva i pogledaju ono najbolje i najkreativnije kod učenika u literarnom, novinarskom i scenskom izrazu (pojedinačnom i skupnom), a također se predstavljaju i najbolji školski listovi i radijske emisije.

- Trudit ćemo se i ubuduće da naša škola ima svoje predstavnike na najvišoj razini natjecanja i smotri. Volje imamo, darovitih učenika imamo, podršku ravnateljice imamo te nema razloga da se ovakve lijepe priče ne nastave. Po tko zna koji put s ponosom ističemo kako se za našu školu već odavno čulo i izvan naše Županije. To nam je veliki poticaj da tako nastavimo i ubuduće! – dodala je Đurđević.