Nedjelja, 02 Prosinac 2018 11:07

Požega domaćin 47. simpoziju Hrvatskog društva za dječju neurologiju

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - U organizaciji Hrvatskog društva za dječju neurologiju Hrvatskog liječničkog zbora i Opće županije bolnice Požega ovog vikenda u Požegi je održan 47. Simpozij hrvatskog društva za dječju neurologiju koji je okupio više od stotinu liječnika, subspecijalista neuropedijatrije, profesora i docenata sa sveučilišta iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.

Na početku skupa dobrošlicu u Požegu gostima je poželio gradonačelnik Darko Puljašić, a Simpozij je otvorila prof.dr.sc. Nina Barišić, predsjednica Hrvatskog društva za dječju neurologiju Hrvatskog liječničkog zbora.

Na svečanosti otvorenja simpozija sudionike je pozdravio predsjednik Organizacijskog odbora prim.mr.sc. Vlado Drkulec koji je naglasio značaj održavanja ovoga skupa upravu u našem gradu i u godini kada se obilježava 60 godina organizirane pedijatrijske zaštite djece u Požegi. Danas Opća županijska bolnica prema svojim kadrovskim i tehničkim potencijalima slovi kao jedna od boljih zdravstvenih ustanova ovoga ranga u hrvatskim okvirima. Na odjelu za pedijatriju požeške bolnice radi osam pedijatara, dva defektologa, tri logopeda, četiri više medicinske sestre, viši radni terapeut 16 medicinskih sestara te ostalo osoblje.

Prvog dana simpozija predavanje je održao prof. David Schorling iz Freiburga, a zatim su uslijedila predavanja o neuromuskularnim bolestima, genetskim i negenetskim poremećajima kretanja, statusu epilepticus, neuroonkologiji i dr. Drugog dana održana su sponzorirana predavanja i zatvaranje Simpozija.