Nedjelja, 02 Prosinac 2018 09:38

Svečana školska priredba „Zavičajnici u školi“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEŠKA OSNOVNA ŠKOLA ANTUNA KANIŽLIĆA OBILJEŽILA DAN ŠKOLE -

POŽEGA - Učenici i učitelji požeške Osnovne škole Antuna Kanižlića proslavili su 30. studenoga 2018. svoj Dan Škole, izložbom i svečanom predstavom pod naslovom „Zavičajnici u školi“ u Gradskom kazalištu Požega. Tako su se i kroz izložbu „Požeške spomen ploče“ a i kroz točke priredbe cijelo vrijeme provlačili motivi poznatih Požežana, koji su ostavili traga u povijesti grada Požege i Požeštine. Naravno da nisu zaboravili niti Antuna Kanižlića, po kojemu je škola i dobila ime, ali i druge povijesne ličnosti od Vilima Justa, Miroslava Kraljevića i pisca i slikara, Bore Pavlovića, dr. Andrije Štampara, Franje Cirakija, Josipa Alberta, Željka Markovića, Josefa Thallera, Dobrišu Cesarića, Julija Kempfa, Dragutina Lermana, Otona Kučeru, ali i novije i najmlađima poznatih Ivanu Kindl i Vesnu Pisarović.

Naravno da je bilo puno pjesme, plesa, uz Plesne grupe plesnih studija Marine Mihelčić i Ilijane Lončar, ali i onoga što zanima mlade. Posebno je odlična bila točka „Književnica ili influenserica“ koja je prihvatljivo prikazala onima malo starijim, pa i roditeljima, koje su to preokupacije mladih koje su izazvale društvene mreže. Svakako je to nešto novo što su mladi odmah prihvatili, no i kod njih to stvara malu dilemu, biti književnica ili influenserica. Ovo drugo svakako je „in“.

U priredbi su sudjelovali učenici svih razrednih odjeljenja, posebno grupa, od dramske, povijesne, medijske i glazbene a kao gosti su sudjelovali i sopranistica Mirta Topalušić iz Glazbene škole, ali i Školski vokalno-instrumentalni sastav. Koordinatorica cijele priredbe bila je Valentina Mirković.

Na svečanoj predstavi kao gosti nazočili su ravnatelji ostalih osnovnih škola grada Požege i Požeštine, te požeški gradonačelnik Darko Puljašić.