Petak, 23 Studeni 2018 09:40

Sve aktivniji umirovljenici u sportskom, društvenom i zabavnom životu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

REDOVNA SKUPŠTINA MATICE UMIROVLJENIKA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE - 

VELIKA – Svoju redovnu i djelomično izbornu Skupštinu zbog popunjavanja upražnjenih mjesta u Upravnom odboru, održala je Matica umirovljenika Požeško-slavonske županije. Umirovljenička pjevačka skupina izvela je na početku skupa državnu himnu, a odana je minutom šutnje počast umrlim umirovljenicima i poginulim braniteljima. Sve goste skupštine pozdravio je zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti Vedran Neferović: - Zahvaljujem na brojnim aktivnostima koje provodite na razini županije, te u svojim općinama i gradovima, županija je do sada davala potporu vašem radu, a tako ćemo nastaviti i ubuduće - najavio je Neferović i zaželio im uspješan daljnji rad.

Matica umirovljenika Požeško-slavonske županije djeluje kao podružnica MU Hrvatske, a njene članice su 11 Matica umirovljenika u općinama i gradovima, ili većim naseljima na području županije. Na sjednici u Restoranu Čiča Mata u Velikoj podnesena su izvješća o radu od prošle godišnje skupštine, te donesen plan rada za 2019. godinu. Kako se stvarna poslovna godina razlikuje od izvješća od skupštine do skupštine jer obuhvaća rad kroz dvije godine, donesen je i zaključak da se ubuduće usvaja izvješće od početka do kraja jedne kalendarske godine.

Predsjednik Matice umirovljenika županije Ivan Ronta nabrojio je aktivnosti udruge kroz godinu, a to su sportski i pjevački susreti na županijskoj razini, kao i sportske aktivnosti u općinama i gradovima, te organizacija zabavno-glazbenih priredbi uz Valentinovo i blagdan sv. Kate.

Za tajnika udruge izabran je Radoslav Antunović iz Kaptola, a upražnjeno mjesto blagajnika izabrat će se na sjednici Upravnog odbora. U raspravi se naširoko raspravljalo o financijskim izvješćima i poboljšanju administrativnih rješenja za budući rad umirovljenika. – Kako županijska MU nema drugih sredstava osim potpora lokalnih zajednica, očekujemo potporu županije, gradova i općina kako bi u idućoj godini nastavili s redovnim aktivnostima. Naše planove dostavljamo lokalnim zajednicama i od njih očekujemo sredstva za sufinanciranje provođenja naših sve značajnijih aktivnosti – najavio je u programu rada predsjednik Ivan Ronta.

Nakon skupštine nastavljeno je druženje umirovljenika uz svirku i pjesmu Konrada Katića.