Ponedjeljak, 09 Travanj 2018 09:53

Unatoč problemima twirlingaši ostvarili odlične rezultate

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODRŽANO JE SVJETSKO PRVENSTVO U TWIRLINGU U NORVEŠKOJ -

POŽEGA – Naši twirlingaši vratili su se iz Norveške sa Svjetskog prvenstva u twirlingu. Kako kažu, vrlo naporno putovanje od jedanaest dana, uz niz problema s kombijem, ledom i snijegom ipak je vrijedilo jer je u Norveškoj postignut odličan uspjeh.

   Na prvenstvo u Norvešku natjecalo se 18 zemalja svijeta te je konkurencija bila vrlo jaka, a Hrvatski twirling savez došao je s dvanaest natjecatelja, koji su se natjecali u različitim disciplinama.

  Najbolji uspijeh ostvario je Tihomir Bendelja iz Ludbrega, osvojivši prvo mjesto, a odličan je i uspjeh naše Požežanke Hane Ledić, koja je u svojoj kategoriji među 33 natjecatelja uspjela ući u finale kao jedna od tri europljanke. Vrlo uspješan bio je i naš Benjamin Iličić koji se također plasirao u finale, među najboljih deset.

  1. mjesto osvojeno je i u najtecanju grupa, što je također odličan rezultat s obzirom na ukupan broj zemalja sudionika.

- Osim prekrasnog natjecanja, u Olimpijskom selu Lilhameru, obišli smo Oslo, posjetili Kopenhagen u Danskoj i pokušali svoje znanje o drugim zemljama još više proširiti.

Kao članovi HOO-a svi sudionici ovoga natjecanja, ući će u kategorizaciju športaša, što im u konačnici danas sutra donosi bodove za upis na fakultet.  Na žalost uvjeti treniranja u Hrvatskoj nisu kao u drugim zemljama pa je teško ići uz bok svjetskim twirlerima.

Približava nam se i Europski kup u Dublinu u Irskoj pa naši treninzi nikada ne prestaju.

Hvala na pomoći i prepoznavanju ovoga športa Požeškom športskom savezu i Gradu Požegi – istaknula je Marina Mihelčić, predsjednica Twirling saveza Hrvatske.

Twirlingaši najavljuju i objavu filma na temu cijelog puta u Norvešku pa ga s veseljem očekujemo.