Ponedjeljak, 09 Travanj 2018 08:48

Muškat ottonel i Zweigelt Krunoslava Pavića osvojili prva mjesta

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DEGUSTACIJA VINA I KOBASICA U LUKAČU -

LUKAČ - Tradicija se nastavlja pa je tako 21. godinu za redom u Lukaču, pokraj Kutjeva, organizirana degustacija vina i kobasica. Vrijedni mještani Lukača i ove su se godine podičili svojim suhomesnatim proizvodima ali i vrhunskom kapljicom koja je dobila visoke ocjene poznatog enologa Ivice Peraka koji je degustirao i dao svoju ocjenu za 20 uzorak vina, od čega 14 bijelih i 6 crnih sorti.

- I ove godine sam iznenađen s kvalitetom bijelih vina koja su donesena na ocjenjivanje, neka vina slobodno mogu ići na tržište i jako dobro bi se prodavala - rekao je Ivica Perak.

Za crne sorte vina prvo je mjesto pripalo Krunoslavu Paviću za Zweigelt, drugo Josipu Mitroviću za Cabernet Sauvignon, a treće mjesto za Zweigelt Zdravku Ramaniku.
Od bijelih sorti najveći broj bodova 19.0 dobilo je bijelo vino Muškat ottonel koje je proizveo Krunoslav Pavić, drugo mjesto osvojio je Matija Papratović za graševinu 18,3, treće mjesto sa 18,2 boda dobio je Goran Škorvaga za graševinu.

Što se tiče kobasica odnosno kulenovih seka bilo je 13 uzoraka, a najbolje ocijenjena kobasica -kulenova seka je od Matije Papratovića, drugo mjesto pripalo je Dragi Paviću, dok su treće mjesto dijelila tri uzorka s istim brojem bodova, a to su uzorci od Andrije Mitrovića, Miroslava Bošnjaka i Gorana Škorvage. Nagradu tesarski metar za najdužu kobasicu dobio je Mario Bošnjak.

- Kvaliteta kobasica odnosno kulenovih seka više nego odlična ove godine. Nije bio lako ocijeniti i odrediti koja su prva tri uzorka najbolja. Samo je po jedan bod odredio redoslijed. Odlučivale su nijanse ili okus ili miris i boja, izvornost i sl. Iz godine u godinu ste sve bolji i bolji i možete se ponositi sa svojim proizvodima i nemate se čega stidjeti - rekao je Vjenceslav Hruška, predsjednik komisije za ocjenjivanje kobasica.

Na ocjenjivanju vina i kobasica bio je i zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović koji je čestitao nagrađenima.

Nakon službenog dijela svi gosti i uzvanici zadržali su se na druženju te su imali su priliku kušati proizvode kobasica i vina koji su ocjenjivani.

Tekst/foto: Vanja Protić