Ponedjeljak, 09 Travanj 2018 18:41

Uskrs uz tambure oduševio punu kino dvoranu posjetitelja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAJEDNIČKI KONCERT KUTJEVAČKOG I POŽEŠKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA -

KUTJEVO – Već nekoliko godina Kutjevački tamburaški orkestar sa svojim gostima priredi božićni koncert za Kutjevčane, a sada su pripremili i „Uskrs uz tambure“. Punu Kino dvoranu u Kutjevu oduševili su svojim sviranjem i solističkim nastupom, a gosti su im bili članovi Požeškog tamburaškog orkestra. Ovo je bila jedna simbioza tamburaške glazbe oba orkestra, u kojima neki članovi uspješno sviraju oba orkestra.

Uz dirigentsku palicu Ivana Karadže Kutjevački tamburaški orkestar izveo je Slavonsku rapsodiju, Moj svijet uz solistu pjevača Dominika Blaževca, Neka cijeli ovaj svijet uz solisticu pjevačicu Martinu Barišić, Hora pe loc, Moje jedino blago uz solistu Dominika Blaževca i Potpuri za 5. Dirigent Karadža se kod jedne pjesme zamijenio s predsjednikom orkestra Perakom, jer on nije dobro uvježbao pjesmu Hora pe loc, zbog toga što je imao puno posla oko vina, a on je svirao njegov instrument. Iako iznenađen ovom zamjenom mladi Perak je odlično vodio orkestar, a Karadža odsvirao na tamburi. Da u cijelom orkestru ima odličnih pjevača pokazali su svi tamburaši pjevajući po koju solo dionicu.

U drugom dijelu koncerta svirao je Požeški tamburaški orkestar pod vodstvom Tomislava Galića, a kao solist je odlično otpjevao četiri pjesme Boris Benčić, poznati tamburaš i pjevač. Oni su izveli skladbe Slavonac sam time se ponosim, Tucin Spletokol, Dunavsku čežnju, Trošni stari dome i Svirci moji.

Zaista burnim aplauzom ispraćene su sve skladbe, a voditelj Kutjevačkog tamburaškog orkestra najavio je i nove koncerte za kutjevačku publiku, te jedan zajednički koncert u ovom sastavu u Požegi. Kako su svi članovi orkestra zauzeti redovnim školovanjem, neki su u radnom odnosu, a neki na studiju izvan Požeštine, teško se organiziraju probe, no uvijek pred važniji koncert svi uredno dolaze na probe i vježba se satima kad se okupe.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska