Petak, 16 Ožujak 2018 14:14

Prikupljanje sredstava za ljude kojima su uništeni domovi uslijed klizišta u Hrvatskoj Kostajnici

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

HRVATSKI CRVENI KRIŽ POKREĆE APEL ZA POMOĆ -

ZAGREB - Hrvatski Crveni križ pokreće apel za pomoć i prikupljanje sredstava za ljude kojima su uništeni domovi uslijed klizišta u Hrvatskoj Kostajnici. Prikupljaju se financijska sredstva kako bi se moglo odgovoriti na njihove potrebe koje će se u nadolazećim danima javiti.

Svi koji žele pomoći osobama kojima su uništeni domovi mogu to učiniti:

- pozivom na telefonski broj 060 9011 (cijena poziva 6 kuna i 25 lipa, PDV je uključen)

- uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb:

IBAN: HR6923400091511555516, poziv na broj 20

Za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X

- Internetskim donacijama na stranici www.hck.hr

Sve uplate u poslovnicama PBZ i ZABE oslobođene su bankovnih naknada.

- Hrvatski Crveni križ je dana, 14. ožujka u 11.30 sati u prostoru hotela u Hrvatskoj Kostajnici uručio tisuću kuna jednokratne pomoći za 15 osoba čiji su domovi uništeni i koji u uništenim kućama imaju prijavljeno prebivalište.

Tim obiteljima danas će biti uručeni i SET2Go ruksaci za krizne situacije, gumene čizme, odjeća, higijenske potrepštine te ostalo po potrebi. Timovi za psihosocijalnu podršku od jučer su prisutni na terenu i stradalim ljudima, kao i onima koji su privremeno smješteni kod susjeda i rodbine, pružaju pomoć.

Hrvatski Crveni križ poziva sve građane i tvrtke koji mogu i žele pomoći, da se odazovu u prikupljanju financijskih sredstava. Unaprijed se zahvaljujemo svima koji će to učiniti – stoji u priopćenju Hrvatskog Crvenog križa.

Tekst: Hrvatski Crveni križ Foto: jutarnji.hr